1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LATİFOĞLU: “İŞ BARIŞI BOZULDU, SENDİKALAR ETKİSİZLEŞTİRİLDİ”
LATİFOĞLU: “İŞ BARIŞI BOZULDU, SENDİKALAR ETKİSİZLEŞTİRİLDİ”

LATİFOĞLU: “İŞ BARIŞI BOZULDU, SENDİKALAR ETKİSİZLEŞTİRİLDİ”

LATİFOĞLU: “İŞ BARIŞI BOZULDU, SENDİKALAR ETKİSİZLEŞTİRİLDİ”

A+A-

LATİFOĞLU: “İŞ BARIŞI BOZULDU, SENDİKALAR ETKİSİZLEŞTİRİLDİ”

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Yakup Latifoğlu, “Göç Yasası” olarak da bilinen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş -Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası'nın çalışanlar üzerinde felaket yarattığını ve iş barışını bozduğunu savundu.

“Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi” adına yazılı bir açıklama yapan Latifoğlu, sözkonusu yasayla Anayasa’nın çiğnendiğini belirterek, yasayla, toplu iş sözleşmesindeki pazarlık payının ortadan kaldırıldığını ve sendikalar etkisizleştirilerek, çalışanların örgütlülüğüne sekte vurulmaya çalışıldığını kaydetti.

Yasanın, Anayasanın 54. maddesinde düzenlenen “çalışanların toplu iş sözleşmesi ve grev” hakkıyla ilgili maddesine aykırı olduğunu ifade eden Latifoğlu, yasanın toplu sözleşmeye müdahale ettiği için anayasayı çiğnediğine işarete ederek, esas hedefin, toplumsal mücadelenin kırılması olduğunu söyledi.

Latifoğlu, yasayla birlikte 2013 yılından bu yana işe girenlerin bayram ödeneğinin kaldırıldığını ve  iş yerlerinde huzursuzlukların başladığını kaydetti.

Yasa kapsamında işe girenlerle, eski çalışanlar arasında bu nedenle huzursuzluklar yaşanmaya başladığını ifade eden Latifoğlu, eşit işe eşit ücret alamayan bazı çalışanların, Anayasa çiğnenerek yapılan bu haksızlığa karşı yargıya başvurduğuna işaret etti.

 “Göç Yasası”nı bugün hiçbir kesimin desteklemediğine dikkat çeken Latifoğlu, hükümetin, toplumun tüm kesimleri tarafından istenmeyen bir yasayı yürürlükte tutmasına anlam veremediklerini kaydetti.

“Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi” olarak başlattıkları mücadele karşısında hükümetin sessiz durmayı sürdürmesini de eleştiren Yakup Latifoğlu yasa kaldırılana kadar mücadelelerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.