1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LAÜ 2012-2013 MEZUNLARINI VERDİ...
LAÜ 2012-2013 MEZUNLARINI VERDİ...

LAÜ 2012-2013 MEZUNLARINI VERDİ...

LİSANS, ÖNLİSANS VE YÜKSEK LİSANS DÜZEYİNDE 562 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU...

A+A-

GÖKSEL: “2012-2013 YILINDA BİN 241 KAYIT YAPARAK YÜZDE 100’ÜN ÜZERİNDE BİR ARTIŞA İMZA ATTIK...”

ZAFER: “ÖĞRENCİLERİMİZİ İŞ HAYATINA DONANIMLI VE MESLEK SAHİBİ OLARAK YOLCU ETMENİN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ...”

BIÇAK: “MEZUNLAR ÜNİVERSİTELERİ İLE BAĞINI KOPARMASIN, KIBRIS’A ÖĞRENCİ GÖNDERSİN...”

Lefke Avrupa Üniversitesi’nin (LAÜ) 2012-2013 akademik yılı mezuniyet törenini dün akşam gerçekleştirildi.

LAÜ’nün 20. mezuniyet töreninde lisans, önlisans ve yüksek lisans düzeyinde 562 öğrenci mezun oldu.

Velilerin, LAÜ mütevelli heyeti başkan ve üyelerinin, LAÜ dekanları, yüksek okul müdürleri, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ile görevlilerinin hazır bulunduğu tören, Lefke 16 Ağustos Zafer Stadyumu’nda yapıldı.

Törende, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ve bazı yetkililer de yer aldı.

Başbakan Sibel Siber, yoğun programı nedeniyle törene katılmadı. Siber, LAÜ’ye gönderdiği mesajda genç mezunlara başarı diledi.

LAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel, LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Zafer ve YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak törende birer konuşma yaptı.

“YENİ FAKÜLTELER VE BÖLÜMLER AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ...”

Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel, LAÜ’deki akademik gelişmelerden ve açılan yeni bölümlerden söz ederek, 2012-2013 öğretim yılında LAÜ’ye bin 241 kayıt yapıldığını, üniversitenin bu yıl yüzde 100 bir artışa imza attığını vurguladı.

Göksel, “Önümüzdeki yıllarda yeni fakülteler ve bölümler açmaya devam edeceğiz” dedi.

LAÜ’nün idari ve yatırımsal gelişmeleri hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel, kendilerine finansal ve siyasi destekte bulunan KKTC hükümetlerine, TC Yardım Heyeti mensuplarına ve LAÜ mütevelli heyetine teşekkür etti.

LAÜ’nün Lefke halkıyla bütünleştiğine dikkat çeken Göksel, tüm mezunlara ileriki yaşamlarında başarılar diledi.

“SEVİNCİ VE HÜZNÜ BİR ARADA YAŞIYORUZ”

LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Zafer, mezuniyet günlerinde sevinçle hüznü bir arada yaşadıklarını ifade ederek, LAÜ’nün büyük zorluk ve fedakarlıkla başladığı eğitim hayatında güvenli adımlarla ilerlediğini vurguladı.

Akademik, teknik, idari ve sosyal hizmetlerin aksamadan devam etmesi için hiçbir yatırımdan kaçınmadıklarını belirten Zafer, “Öğrencilerimizi iş hayatına donanımlı ve meslek sahibi olarak yolcu etmenin sevincini yaşıyoruz” dedi.

Mehmet Zafer, mezunlara gelecek yaşamlarında başarılar diledi.

“ÜNİVERSİTELER İLE BAĞINIZI KOPARMAYIN...”

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, öğrencilerin LAÜ’de uluslararası kalitede bir eğitim aldığını vurgulayarak mezunlardan üniversiteleriyle bağlarını koparmamasını istedi, “Ailenizden ya da yakınlarınızdan birini Kıbrıs’a gönderin” dedi.

MEZUNLAR DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTILAR...

Törende, akademik yılda üniversite genelinde başarı elde eden bir öğrenci ile yabancı uyruklu bir öğrenci, mezunlar adına konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Dönem plaketinin başarı kütüğüne çakılmasından sonra Bakan İdris ve Bakan Dayıoğlu dereceye giren öğrencilere plaket ve diplomalarını takdim etti.

Tören başarı belgelerinin, diplomaların ve ödüllerin takdim edilmesiyle sürdü.

Kıbrıs Müzik Yolcuları’nın konserinden sonra mezunlar keplerini havaya attı. Tören görsel efektler volkan, şelale ve havai fişek gösterileri ile sonlandı.

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.