1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LAÜ, “AB-TÜRKİYE GERİ KABUL ANLAŞMASI VE VİZE SERBESTİSİ” PANELİNE KATILDI
LAÜ, “AB-TÜRKİYE GERİ KABUL ANLAŞMASI VE VİZE SERBESTİSİ” PANELİNE KATILDI

LAÜ, “AB-TÜRKİYE GERİ KABUL ANLAŞMASI VE VİZE SERBESTİSİ” PANELİNE KATILDI

LAÜ “AB-Türkiye Geri Kabul Anlaşması ve Vize Serbestîsi” konulu panele katıldı.

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İstanbul Barosu ile Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin düzenlediği; “AB-Türkiye Geri Kabul Anlaşması ve Vize Serbestîsi” konulu panele katıldı.

LAÜ’den yapılan açıklamaya göre,  Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi Ord. Prof. Dr. Reşat Kaynar Salonu’nda gerçekleşen panelde, LAÜ’yü Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Haluk Günuğur ile Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Poroy’un temsil etti.

Yrd. Doç. Dr Mehmet Akif Poroy panelde yaptığı konuşmada, ‘Geri Kabul Anlaşması’nın, AB’ye beş yıl önce göç etmiş ve hukuka aykırı olarak AB’de kalmaya devam eden kişilerin bu durumunun anlaşılması halinde göç edenleri Türkiye’ye yollama hakkı verdiğini belirtti.

Anlaşma hakkında bilgiler de veren Poroy, antlaşmaya göre AB ülkelerinde ikamet iznine sahip Türkler’in bu hakka sahip olmadan evlendikleri Türk veya yabancı eşleri ve çocuklarının da Türkiye’ye geri gönderileceğini belirterek, bunun da Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın (ABAD) aile bütünlüğüne ilişkin kararlarına ve insan haklarına aykırı olduğunu ABAD kararlarına atıflarda bulunarak açıkladı.

LAÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Günuğur ise Avrupa Birliği’nde işçilerin serbest dolaşımı, Türkiye-AB ilişkileri, Türkiye’nin Ankara Antlaşması’ndan kaynaklı haklarını, bu konuda ABAD kararlarını ve özellikle Soysal kararı hakkında bilgiler verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.