1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LAÜ AKADEMİSYENİ “ANALİZ VE PLANLAMA” ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ
LAÜ AKADEMİSYENİ “ANALİZ VE PLANLAMA” ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

LAÜ AKADEMİSYENİ “ANALİZ VE PLANLAMA” ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

LAÜ AKADEMİSYENİ “ANALİZ VE PLANLAMA” ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülay Çetinkaya Çiftçioğlu’nun “Analiz ve Planlama” dalında ödüle layık görüldüğü açıklandı.

 

LAÜ’den yapılan açıklamaya göre, “Konya İli, Bozkır-Seydişehir-Ahırlı-Yalıhüyük İlçeleri ve Suğla Gölü Mevkii Peyzaj Yönetimi, Koruma ve Planlama” konu başlıklı proje ile TMMOB Peyzaj Mimarları Odası 7. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri – 2015’e katılan Çiftçioğlu’nun ekibinde Osman Uzun, Emine Figen Dilek İlke, Füsun Erduran Nemutlu ve Sebahat Açıksöz de yer aldı.

Proje ile ilgili bilgi veren Çiftçioğlu, projenin Avrupa Birliği Peyzaj Sözleşmesi’nin Türkiye’ye entegrasyonu sürecinde 2008-2010 yılları arasında T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından desteklendiğini dile getirdi.

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde yürütülen proje ile yerel ve ulusal düzeyde peyzaj karakterlerinin tanımlanmasına ilişkin Türkiye’ye özgü bir yöntemin geliştirilmesinin amaçlandığını vurgulayan Çiftçioğlu, projenin diğer önemli bir amacının ise “peyzaj planlamanın ulusal planlama sistemine entegrasyonu” bazında öneri geliştirmek olduğunu belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.