1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LAÜ, ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 99’UNCU YILDÖNÜMÜ İLE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ NEDENİYLE KONFERANS DÜZENLEDİ
LAÜ, ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 99’UNCU YILDÖNÜMÜ İLE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ NEDENİYLE KONFERANS DÜZENLEDİ

LAÜ, ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 99’UNCU YILDÖNÜMÜ İLE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ NEDENİYLE KONFERANS DÜZENLEDİ

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü ile Çanakkale Şehitlerini Anma Günü kapsamında konferans düzenledi.

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü ile Çanakkale Şehitlerini Anma Günü kapsamında konferans düzenledi.

LAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden yapılan açıklamaya göre,  Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü bugün, LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu’nda Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü’ kapsamında “Çanakkale Zaferi ve Kıbrıs’ta Çanakkale Esirleri” konulu konferans düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan etkinlikte, LAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. İhsan Tayhani açılış konuşması yaptı.

Tayhani yaptığı konuşmada, Çanakkale’de 99 yıl önce yaşananlar hakkında bilgi vererek, Türkiye’nin stratejik konumu ile boğazların öneminin bugün de devam ettiğini söyledi.

Etkinlikte, Gelibolu’da yaşananları anlatan ‘Neden Çanakkale?’ konulu görsel sunum da gerçekleştirildi.

Daha sonra UKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi AB İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ulvi Keser “Çanakkale Zaferi ve Kıbrıs’ta Çanakkale Esirleri 1916- 1922” konusunda konferans verdi.

Prof. Dr. Ulvi Keser yaptığı sunumda, 1915 yılına doğru Osmanlı topraklarının giderek küçüldüğüne belirterek, İngilizlerin, 1916’dan itibaren Çanakkale Türk savaş esirlerini Kıbrıs’a getirmeye başladığını anlattı.

Görsel belgelerle esirlerin İngilizler tarafından Kıbrıs’a getirilişlerini anlatan Keser, İngilizler tarafından Kıbrıs adasından Çanakkale cephesine götürülerek savaşmaları için talimat verilen ‘Kıbrıslılardan’ Kıbrıslı Türklerin buna karşı çıkarak Osmanlı’ya karşı savaşmayarak Türklerle birlikte hareket ettiğini kaydetti.

Etkinlikte, LAÜ Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi öğrencileri; Hasan İnan, Burak Alan, Tuba Yılmaz ve Mustafa Ağlamış da ‘Çanakkale’ konulu şiirler okuyarak müzik dinletisi sundu.

TAK

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.