1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LAÜ “NEO-LİBERAL DÖNÜŞÜM” SEMPOZYUMU
LAÜ “NEO-LİBERAL DÖNÜŞÜM” SEMPOZYUMU

LAÜ “NEO-LİBERAL DÖNÜŞÜM” SEMPOZYUMU

Lefke Avrupa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen ve dün başlayan “Neo-Liberal Dönüşüm: Boyutları ve Sonuçları" sempozyumunun ikinci günü tamamlandı.

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen ve dün başlayan “Neo-Liberal Dönüşüm: Boyutları ve Sonuçları" sempozyumunun ikinci günü tamamlandı.

LAÜ’den yapılan açıklamaya göre, LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu ve Teknoloji Merkezi Konferans Salonu’nda, paralel olarak gerçekleştirilen oturumlarda, neo-liberal dönüşümün ekonomik, sosyal, siyasal ve yönetimsel boyutları ile sonuçları irdelendi.

LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu’nda saat 10:00’da başlayan ve başkanlığını LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Sarp’ın yaptığı 3. Oturumda, “Türkiye Kapitalizminde Bir Dönüm Noktası Olarak 2001 Krizi ve Sonrası: Neoliberalizmin Ötesinde”, “Neoliberalizmin Krizi”, “ Neoliberal Politikalar ve Refah Devleti İkileminde Avrupa Birliği’nde Sosyal Harcamaların Genel Görünümü”, “Aileyi Güçlendiren Kadın İstihdamı ve Neoliberal Politikalar”, “Neo-liberal Politikalar Ekseninde Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının Ülkeler Üzerindeki Etkileri” konuları ele alındı.

Teknoloji Merkezi Konferans Salonu’nda paralel olarak devam eden, LAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşen Türkman’ın başkanlığındaki  4. oturumda ise “Bir Müdahale Alanı Olarak Mekan Organizasyonu”, “Neoliberalizm ve Sağlık Politikalarında Dönüşüm”, “Neoliberal Dönüşüm ve Uluslararası İlişkilerde Güç Kavramı”, “Neo-Liberalizmin Teorik Açmazları ve Pratik Sonuçları: Bir Paradigma Krizi”, “Neo-liberal Dönüşüm ve Kıbrıs Türk Kültürü ve Siyasi Partilere Etkileri” başlıklı sunumlar yapıldı.

Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu’nda 14:00’te başlayan ve yöneticiliğini LAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şinasi Aksoy’un yaptığı 5. oturumda da, “Euro zonecrisis: What’s that got to do with AFRICA”, “Neoliberalism and the Value of Education”, “The Dimensions of Neoliberal Transformation in Case of NorthernCyprus”, “Neoliberal Impact in Turkey and Cyprus: Resistance or Consent of the People”, “From ‘Big’ government to ‘Great’ State Private gains and public costsor why there is nothing new under the sun”, “Global Media: How it Influences Our World”, “Originality and Legal Framework of the Immovable Property Commission in TRNC: Tendencies Toward Neoliberalism” konuları irdelendi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.