1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LAÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN PDR ALANINA KATKI...
LAÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN PDR ALANINA KATKI...

LAÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN PDR ALANINA KATKI...

LAÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN PDR ALANINA KATKI...

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi öğretim üyesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nergüz Bulut Serin ile aynı bölümde görev yapan öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürsen Topses’in “Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri” isimli kitapları yayınlandı.

LAÜ’den verilen bilgiye göre, Doç. Dr. Nergüz Bulut Serin; kitabın, psikolojik danışma ve rehberlik disiplininin en önemli alanlarından biri sayılan psikolojik danışma, ilke ve teknikleri üzerinde odaklaşmış bir çalışma olduğunu ifade etti. Serin, kitapta psikolojik danışma alanının temel kavramlarının ayrıntılı açıklamalarının yanında, uygulama örneklerine de kapsamlı ölçüde yer verildiğini belirterek, kitaptaki örneklerin öncelikle lise ve üniversite ortamları içinde çeşitli psikolojik danışma deneyimlerinden kaynak ve esin alarak oluşturulduğunu vurguladı.

Serin, Türkiye’de de “Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri” konusunda yazılan kitapların sınırlı sayıda olması nedeniyle, Lefke Avrupa Üniversitesi öğretim üyeleri olarak, PDR alanına kazandırdıkları yayından dolayı gurur duyduklarını dile getirerek, kitabın, özellikle Rehberlik ve Psikolojik danışma ile psikoloji bilim dalında öğrenim gören lisans ve lisansüstü düzeyindeki öğrencilerin yararlanabileceği temel kaynak bir kitap olduğunu belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.