1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LAÜ YOLU ÇÖPTEN GEÇİLMİYOR
LAÜ YOLU ÇÖPTEN GEÇİLMİYOR

LAÜ YOLU ÇÖPTEN GEÇİLMİYOR

Batı bölgesinin en önemli yerleşim birimlerinden biri olan Gemikonağı’nda bulunan Lefke Avrupa Üniversitesi yolu çöpten geçilmiyor.

A+A-

Lefke Belediyesi’ne bağlı köylerden olan Gemikonağı’nda çöpler normalde haftada iki kez toplanıyor ancak son zamanlarda araç yetersizliğinden çöp toplama işi haftada bir güne düşürüldü. Bu durum LAÜ yolunda hiç istenmeyen manzaraların oluşmasına neden oldu.

Çöp bidonlarından taşan çöpler kaldırıma ve yola dökülüyor. Marketlerin ve restoranların bulunduğu LAÜ yolu, çöp toplama gününün bire düşmesi ve vatandaşların duyarsızlığı nedeniyle çöplüğü andıran bir görüntüye büründü.

Bilerce kişinin geçtiği bir yol…

LAÜ’de eğitim gören 3 bin 500 öğrencisinin yanı sıra öğretim görevlileri ve çalışanlar ile bölge halkının kullandığı yolun bu durumunun Gemikonağı’na yakışmadığını belirten bölge halkı belediyenin bu konuda tedbir almasını istedi. 

Bölge sakinleri, belediyenin çöpleri haftada iki kez alması gerekirken bir gün alması, bazı duyarsız vatandaşlarında çöplerini çöp bidonları yerine sağa sola atmaları bu kötü manzarayı yarattığına dikkati çekerek, vatandaşların da bu konuda daha duyarlı davranılması gerektiğini ifade etti.

 

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.