1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LAÜ’DE “2. ULUSLARARASI LAÜ TARİH KONGRESİ” DÜZENLENİYOR
LAÜ’DE “2. ULUSLARARASI LAÜ TARİH KONGRESİ” DÜZENLENİYOR

LAÜ’DE “2. ULUSLARARASI LAÜ TARİH KONGRESİ” DÜZENLENİYOR

LAÜ’DE “2. ULUSLARARASI LAÜ TARİH KONGRESİ” DÜZENLENİYOR

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen “2. Uluslararası LAÜ Tarih Kongresi” 27-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu’nda saat 09.30’da “Kıbrıs Türkünde Demokratik Kültür ve Kıbrıs Demokrasi Tarihi” konusunda yapılacak kongre Prof. Dr. Halil İnalcık onuruna yapılacak.

LAÜ TARİH KONGRESİ’NİN OTURUMLARI KIBRISLI DEĞERLERE AYRILDI

LAÜ Basın ve Halkla İlişkiler’den verilen bilgiye göre, 27 Nisan Pazartesi günü başlayacak kongrenin 6 oturum şeklinde planlanmış olduğunu belirten Kongre Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İhsan Tayhani, söz konusu oturumların her birinin Kıbrıs Siyasetinde ve Kıbrıs Demokrasi Tarihinde önemli roller oynayan “Kıbrıslı değerlerin” anısına ayrıldığını bildirdi.

İlk oturumun Dr. Fazıl Küçük adına düzenleneceğini ve gazeteci- yazar Akay Cemal’ın Dr. Küçük’ü anlatacağını dile getiren Tayhani, diğer oturumlar hakkında da bilgi verdi.

İkinci oturumun Rauf Raif Denktaş adına düzenleneceğini ve Eski Dışişleri Bakanı Taner Etkin’in Denktaş’ı anlatacağını söyleyen Tayhani, üçüncü oturumun Osman Örek adına kızı Dr. Yeşim Örek’in anlatımıyla yapılacağını anlattı.

Yrd. Doç. Dr. Vehbi Zeki Serter adına düzenlenecek dördüncü oturumda kendisinin Serter’i anlatacağını, belirten Tayhani, beşinci oturumun Necati Özkan adına düzenleneceğini ve KKTC Cumhuriyet Meclisi Eski Başkanı Hakkı Atun’un Özkan’ı anlatacağını belirtti.

Son oturumun konusu Faiz Kaymak olacak ve Eski Kültür ve Turizm Bakanı İsmail Bozkurt’un tarafından anlatılacak.

Tayhani, kongrede sunulan bildirilerin daha sonra “Bildiriler Kitabı” adı altında yayınlanarak, Kıbrıs Türk kültürüne ve siyasetine katkı sağlanacağını açıkladı.

Tayhani, kongrenin düzenlenmesinde destek veren LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen’e, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Oğuz’a, Kongre Düzenleme Kurulu ve Bilim Kurulu üyeleri ile katkı koyan herkese teşekkür etti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.