1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LAÜ’DE “ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ” AÇILIYOR
LAÜ’DE “ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ” AÇILIYOR

LAÜ’DE “ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ” AÇILIYOR

LAÜ’DE “ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ” AÇILIYOR

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi’nde (LAÜ) “Özel Gereksinimi olan Çocuklar Uygulama, Araştırma ve Eğitim Merkezi” açılıyor.

 

LAÜ’den verilen bilgiye göre, LAÜ Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü’ne bağlı olacak merkezin açılışı 3 Nisan Cuma günü saat 11.00’de, LAÜ Hukuk Fakültesi zemin katında yapılacak.

Merkezde, özel gereksinimli çocukların ve ailelerin eğitimlerine bilimsel dayanaklı uygulamalar ile destek olmak amaçlanıyor.
 
Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Ataman konuyla ilgili yazılı açıklamasında, ailelerin, çocuklarında gözlemledikleri olağan gelişimler dışında hissettikleri durumlar karşısında merkeze başvurabileceklerini belirtti.

Merkezin randevu sistemine göre çalışacağını belirten Ataman, merkezin; özel gereksinimi olan veya üstün yetenekli ya da risk altındaki çocukların gelişimsel, davranışsal ve eğitsel değerlendirmelerini yapmak, özel gereksinimi olan çocuklara bireysel eğitim desteği sunmak, özel gereksinimi olan çocukların ailelerine yönelik kültürel değişkenleri de temel alan ve ailelerin psikolojik olarak iyi durumda olmalarını destekleyecek ulusal paket programlar hazırlamak alanlarında çalışacağını kaydetti.

OTİZM’DE FARKINDALIK” KONULU PANEL DÜZENLENECEK

Bu arada merkezin açılışının ardından aynı gün 14.00-16.00 saatleri arasında “Otizm’de Farkındalık” konulu panel de düzenlenecek.

Prof. Dr. Süleyman Eripek başkanlığında gerçekleşecek panelde, Prof. Dr. Dilek Erbaş “Otizmli Bireylerde Problem Davranışların Azaltılması”, Doç. Dr. Selda Özdemir “Otizmde Erken Tanı”, Doç. Dr. Onur Kurt “Otizmli Bireylere Yönelik Kapsamlı Uygulamalar, Program Örnekleri” konularında sunum yapacak.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.