1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LAÜ’DE; “YAŞADIĞIM YER; LEFKE” KONULU PANEL VE FOTOĞRAF SERGİSİ DÜZENLENDİ
LAÜ’DE; “YAŞADIĞIM YER; LEFKE” KONULU PANEL VE FOTOĞRAF SERGİSİ DÜZENLENDİ

LAÜ’DE; “YAŞADIĞIM YER; LEFKE” KONULU PANEL VE FOTOĞRAF SERGİSİ DÜZENLENDİ

Lefke Avrupa Üniversitesi’nde (LAÜ) “Yaşadığım yer; Lefke” konulu panel ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi’nde (LAÜ) “Yaşadığım yer; Lefke” konulu panel ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

LAÜ Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, panel ile fotoğraf sergisini, LAÜ Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nün düzenlediği bildirildi.

LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu girişinde dün gerçekleşen etkinlik, folklor gösterileri eşliğinde “Gençlerin Gözüyle Lefke” konulu fotoğraf sergisiyle başladı.

Lefke’nin tarihi ve kültürel dokusuna yolculuk yapılan etkinliğin ikinci bölümünde ise LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu’nda maketlerle enstelasyon- ses ve gölge oyunu sergisi gezildi.

Sergide, maketi hazırlayan Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri fenerlerle Lefke’yi anlatan bina, mekan ve tarihi kalıntıların maketleri  gezdi.

LAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferda Öztürk Kömleksiz yaptığı konuşmada, etkinliği öğrencilerin yaratıcılığını geliştirme yanında Lefke ile ilgili farkındalığı artırma ve tanıtım için düzenlediklerini söyledi.

Düzenlenen panele ise LAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Akın Cellatoğlu, LAÜ Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Salih Gökeren, Lefke Turizm Derneği Asbaşkanı Hasan Karlıtaş ve LAÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Vedat Çağanağa konuşmacı olarak katıldı.

Lefke’nin tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgiler veren panelistler, etkinlikte Lefke ile ilgili anı ve tecrübelerini paylaştılar.

Panelde ayrıca eski Lefke fotoğraflarıyla ilgili slayt da gösterildi.

TAK

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.