1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LAÜ'NÜN GURUR GÜNÜ
LAÜ'NÜN GURUR GÜNÜ

LAÜ'NÜN GURUR GÜNÜ

2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni dün Lefke 16 Ağustos Zafer Stadı’nda yapıldı;

A+A-

SİBER: “ÜNİVERSİTE VE ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI BİZİM GÜÇ VE GURURUMUZDUR”

AKÇA: “İNANIYORUM Kİ ÇOK YAKINDA LAÜ YENİ BİR KİMLİK KAZANACAK”

TOKEL: “LAÜ'NÜN GELENEĞİ BU GENÇLERLE VE ONLARI TAKİP EDECEK OLAN SONRAKİ MEZUNLARIMIZLA MARKALAŞACAK”

YÜKSELEN: “REFERANS NOKTASI OLMAYI AMAÇLAYAN BİR ÜNİVERSİTE”

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni dün Lefke 16 Ağustos Zafer Stadı’nda yapıldı.

Tören’e Meclis Başkanı Sibel Siber, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve bazı milletvekilleri katıldı. LAÜ bu yıl ön lisans, lisan, yüksek lisans ve doktora programlarından 308 mezun verdi.

Tören, Atatürk, merhum akademisyenler, şehitler ve yakın geçmişte vefat eden Meclis eski Başkanlarından Vehbi Zeki Serter anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber törende yaptığı konuşmada, “Eğitim adası olma yönünde ilerlerken üniversite ve öğrencilerin başarısı bizim güç ve gururumuzdur. Bu konuda size büyük görevler düşüyor” dedi.

Mezunlara seslenen Siber, “Her başarınız sadece ailenizin değil üniversite ve ülkenizin imzasını da taşıyacaktır” dedi.

AKÇA

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ise, bugün diplomalarını alanların arasında yurt dışında çalışma imkanı bulacak olanlar da bulunduğunu, bunların izolasyonlar altında olan Kıbrıs türkünü dünyaya savunan temsilciler olacaklarını kaydetti.

Türkiye devleti ve hükümeti olarak her zaman LAÜ’nün yanında durduklarını ve durmaya devam edeceklerini kaydeden Akça, “Bunu son yıllarda çok net bir şekilde ortaya koyduk. İnanıyorum ki çok yakında LAÜ yeni bir kimlik kazanacak” dedi.

Bugün dünyanın 7 milyar insanın sınır tanımadan yarıştığı bir hale geldiğini kaydeden Akça, mezunlara bir Afrika atasözünü hatırlattı.

Akça, “Sabah bir ceylan uyanır Afrika’da. Kafasında tek bir düşünce vardır. En hızlı koşan aslandan daha hızlı koşabilmek, Yoksa aslana yem olacaktır. Her sabah bir aslan uyanır Afrika’da.

Kafasında tek bir düşünce vardır. En yavaş koşan ceylandan daha hızlı koşabilmek, Yoksa açlıktan ölecektir. İster aslan olun, İster ceylan olun hiç önemi yok. Önemli olan güneş doğduğunda koşuyor olmanız gerektiğidir” dedi.

TOKEL

LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Türkay Tokel ise LAÜ’nün 24 yıl önce başlattığı öğretim ve bilim alanındaki çalışmalarını kendini aşarak sürdürdüğünü, yaptığı katkıların kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

Mezunların hayatlarında elde edecekleri her başarı ile LAÜ’yü de taçlandırmış olacaklarını kaydeden Tokel, “Eminim LAÜ geleneği, bu gençlerle ve onları takip edecek olan bundan sonraki mezunlarımızla markalaşacak” dedi.

Mezunların alacakları diplomalarla ek sorumluluk üstleneceklerini kaydeden Tokel, “Bugünden sonra bu sorumluluk bilinciyle hem toplumumuza hem de dünya gelişimine katkı sağlamak için elinizden gelen tüm çabayı göstermek zorunda kalacaksınız. Sizlerin bu kutsal yuvadan elde ettiğiniz çağdaş eğitim sayesinde bu sorumluluğu yerine getireceğinizden bir kuşkumuz yoktur” dedi.

YÜKSELEN

LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen de törende yaptığı konuşmada, “Mezunlarımıza baktıkça geleceği sağlam ellere teslim ettiğimizi görüyorum” dedi. Yükselen mezunlara aydın bir birey olmanın sorumluluğuyla hareket etme ve özgür bakış açısıyla bakma tavsiyesinde bulundu.

Üniversite için belirledikleri hedeflere ve icraatlarına da değinen Yükselen, “Referans noktası olan bir üniversite” olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Üniversiteye üç yeni yüksek okul kazandırdıklarını Yüksek Öğrenim’den de 5 ön lisans programı için onay aldıklarını kaydeden Yükselen, Sağlık Fakültesinde 4 laboratuar oluşturduklarını ve üniversitenin bilgi teknolojisi alt yapısını yenileyerek sürdürülebilir bir üniversitenin temellerini atmış olduklarını kaydetti.

Yükselen ayrıca Sağlık Fakültesi için 2 bin metrekarelik ek laboratuar mekânı ile 360 kişilik yurt için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine maddi ve manevi destekleri için teşekkür eden Yükselen, “Onların desteği olmaksızın az önce sıraladığım işlerin yapılması mümkün olmazdı” dedi.

Törende yabancı uyruklu öğrenciler adına İşletme Bölümü mezunu Abisola Leah Akosite ile Okul Öncesi Öğretmenlik Bölümü mezunu Yağmur Seçil Cücük de birer konuşma yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.