1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKE BELEDİYESİ YOLSUZLUK SORUŞTURMASI!
LEFKE BELEDİYESİ YOLSUZLUK SORUŞTURMASI!

LEFKE BELEDİYESİ YOLSUZLUK SORUŞTURMASI!

LEFKE BELEDİYESİ YOLSUZLUK SORUŞTURMASI!

A+A-

Aziz Kaya: “Eski dönemde yazılan ileri tarihli çekler piyasada dönüyor. İlk günden beri bu çeklerin işlem görmemesi konusunda uyarı yaptık ancak banka bunları bozmaya devam etti. Bu nedenle devlet katkısından da yararlanamadık”

Geçmiş döneme ait olası yolsuzlukları araştıran Sayıştay ekipleri Lefke Belediyesi'nde denetime başladı. Belediyenin yeni başkanı Aziz Kaya UBP'li başkan Mehmet Zafer döneminde yazılan ileri tarihli çeklerin piyasada döndüğünü belirtti, Sayıştay, polis, Maliye Bakanlığı ve Başsavcılık’a suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Geçmiş döneme ait olası yolsuzlukları araştıran Sayıştay ekipleri Lefke Belediyesi'nde denetime başladı.  Belediye binası Sayıştay’ın ‘ön denetime’ tabi tutuldu. Geçtiğimiz gün üç Sayıştay denetçisi Lefke Belediyesi’ne giderek ön incelemede bulundu, bazı evrak ve belgelerin araştırılması için çalışmalar yaptı. Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, verdiği bilgide Sayıştay denetçilerinin sadece ön denetim için geldiklerini belirterek, genel denetimin yapılması için yeniden başvuru yapacaklarını belirtti. 2005 yılından beri genel bir denetimin yapılmadığını hatırlatan Kaya, yaşanan sorunlar nedeniyle hem işlerin ilerlemesinde hem de çalışanların ödenmesinde zorluklar yaşandığı için suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı.

Kaya: “İşleri tarihli çeklerden dolayı devlet katkısını alamadık”
Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, çok uzun zamandır Sayıştay’dan denetleme talebinde bulunduklarını bunun üzerine 29 Ağustos Cuma günü bir denetim yapıldığını söyledi. Belediyede ciddi sorunların olduğunu gerek Belediye Meclis Üyeliği döneminde gerekse Başkan olduktan sonra bu sorunların ayak bağı olacağını söylediğini hatırlatan Kaya, bunlar nedeniyle devlet katkısını alamadıklarını dile getirdi. Daha önceki uygulamaların devamından dolayı çok zor duruma girdiklerini gerek işlerin devamı gerekse çalışanların ödenmesinde sıkıntı yaşandığı için Sayıştay’a suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Aziz Kaya, eski dönemde ileri tarihli çekler yazıldığını ve bu çeklerin halen piyasada bulunduğunu aktardı. İlk günden itibaren yazılmış ileri tarihli çekler olduğunu ve işlem yapılmaması için bankaya uyarıda bulunduklarını söyleyen Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, uyarı yapmalarına rağmen bu çeklerin bozulduğunu dolayısıyla devlet katkısından da yararlanamadıklarını aktardı.

“Ön değil genel denetim istiyoruz”
Sayıştay başta olmak üzere polise, Maliye Bakanlığı’na ve Başsavcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Kaya, bunun üzerine Sayıştay’ın önceki gün üç denetçi göndererek bir ön denetim’ yaptıklarını söyledi. Ön denetimin saat 20:30’a kadar sürdüğünü söyleyen Aziz Kaya, bir takım bilgiler alındığını ve bazı evrakların fotokopisi çekilerek alındığını kaydetti. Kaya, “genel bir denetim için gelmediklerini söylediler” diyerek kendilerinin genel bir denetim yapılmasını çünkü 2005 yılından beri genel bir denetim yapılmadığını dile getirdi.


Lefke Belediyesi’nde eski yönetimin kestiği ve kime yazıldığı belli olmayan çekler olduğu ve bunlar için rapor hazırlandığını yazmıştı. Eski başkan Mehmet Zafer’in görev süresince yaptığı bazı ödemelere karşılık yazdığı çeklerin kime yazıldığının belirsiz olması nedeniyle bu konuda belediyedeki muhasebe sorumlusunun detaylı rapor hazırlamasına karar verildiği aktarılmıştı. Ayrıca yeni belediye meclisinin görevine başlamadan sonra ortaya çıkabilecek yeni borç faturalarının yanı sıra izah edilemeyen faturaların da incelenmesi kararlaştırıldığın yazılmıştı.

YeniDüzen

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.