1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKE BELEDİYESİ’NDE EVRAK SKANDALI NE OLDU?
LEFKE BELEDİYESİ’NDE EVRAK SKANDALI NE OLDU?

LEFKE BELEDİYESİ’NDE EVRAK SKANDALI NE OLDU?

Lefke Belediyesi'nde evrak skandalı ne oldu?

A+A-

 

Belediye Başkanları ile Belediye Meclis Üyelerinin belirleneceği yerel seçimler öncesinde bazı belediyelerde hoş olmayan kokular rahatsızlık yaratmıştı. *Lefke Belediyesinde emlak, su, çöp toplama borcu olan bazı vatandaşlara, seçimde belediye başkanı lehinde oy kullanması karşılığında borcu yoktur yazısı verildiği iddiası gündemi meşgul ederken bu yönde hiçbir soruşturmanın yapılmaması dikkat çekti.

KKTC'de Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeler ile Muhtarlar ve Azalarının seçileceği yerel seçim öncesinde birçok belediyede akla hayale gelmedik olayların da yaşanmaya başlandığı gündemi meşgul ederken bu konuda devletin ilgili kurumlarının herhangi bir soruşturma açmaması dikkat çekiyor.

EVRAKLAR HAVADA UÇUYORDU

KKTC'nin en güzel beldelerinden bir tanesi konumunda olan Lefke'de belediye tarafındanvatandaşın belediyeye borcu olmasına karşın borcu olmadığı şeklinde evrak verildiği günlerce yazılıp çizilmiş ve gündeme bomba gibi düşmüştü. Seçimde vatandaştan oy alarak yarışı lehine çevirmek için verildiği iddia edilen sahte evrak seçim yarışının gündemine bomba gibi düşerken seçim sonrasında devletin ilgili mercilerinin bu konuda herhangi bir soruşturma girişiminde bulunmaması dikkat çekiyor.

BORÇLAR SİLİNDİ

Lefke'de sakin Lefke Belediyesi çevrelerinden güvenilir bir kaynak, seçim öncesi yaptığı açıklamada, seçim günü yaklaştıkça Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer'i seçi-lememe korkusu sardı. Bu korku nedeniyle oy toplama gayretine girdi. Bazı vatandaşlara emlak borcu bulunmasına karşın borcu yoktur yazı veriliyor. Verilen sahte evraklar sonrasında bu borçların silindiğini öğrendik açıklamasında bulunmuştu.

VERİLEN YAZILARI ELE GEÇİRDİK

Ayni kaynak açıklamasına devamla, bazı vatandaşlara ise belediyeye su, çöp toplama, emlak vergisi olmasına karşın borcu yoktur yazısı verilerek borçlarının silindiğini tespit ettik. Bu yazıların suretlerini de ele geçirdik. Böyle seçim olmaz. Birileri bu duruma dur demeli ifadesinde bulunmuştu.

BU TÜR İDDİALAR SİNEYE Mİ ÇEKİLECEK?

Evrakların havada uçuştuğu ve bu tür suiistimallerin belgelendiği seçim öncesinden sonra da devlet yetkililerinin bu iddiaları sineye çekip çekmeyeceği merak konusu oluyor. Yapanın yanına kar kaldığı bu ülkede bu tür suistimallare dur denilmesi için hükümetin ilgili denetim kurumlarını devreye sokarak gereken soruşturmayı açması gerektiğine vurgu yapılıyor.

 

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.