1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKE ÇEVRE VE TANITIM DERNEĞİ CMC ALANI KONUSUNDA ENDİŞELİ
LEFKE ÇEVRE VE TANITIM DERNEĞİ CMC ALANI KONUSUNDA ENDİŞELİ

LEFKE ÇEVRE VE TANITIM DERNEĞİ CMC ALANI KONUSUNDA ENDİŞELİ

Lefke Çevre ve Tanıtım Derneği, CMC alanının rehabilite edilerek serbest liman bölgesine dönüştürülmesi amacıyla 2007 yılında 49 yıllığına kiralayan firmanın, maden atıklarını temizleme konusunda taahhüt ettiği işlerin zaman dilimi olarak çok gerisinde

A+A-

FİRMANIN TAAHHÜT ETTİĞİ ÇALIŞMALARIN ÇOK GERİSİNDE OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Lefke Çevre ve Tanıtım Derneği, CMC alanının rehabilite edilerek serbest liman bölgesine dönüştürülmesi amacıyla 2007 yılında 49 yıllığına  kiralayan firmanın, maden atıklarını temizleme  konusunda taahhüt ettiği işlerin zaman dilimi olarak çok gerisinde olduğunu ileri sürdü.

Dernek Başkanı Ahmet Hızlı yaptığı yazılı açıklamada, CMC alanında herhangi bir işlemin yapılmamasının kendilerini endişelendirdiğini ifade etti.

Hızlı, açıklamasında  şu ifadelere yer verdi:

“Port İsbi Cyprus Free Zone Marine & Logistic Services Ltd.’in sözleşmesine göre; 4 yıl içinde maden atıklarının temizlenmesi gerekmekte idi. Yapılan çalışmalarda ana yol kenarındaki bazı bölgelerden maden atıklarının alınıp yukarıda bulunan havuzlara taşındığını biliyoruz. Fakat bu işlemin temizleme değil göz önünden kaldırma çalışması olduğunu da belirtmek isteriz.

Sözleşme gereği taahhüt edilen çalışmaların geçen süreç içerisinde yapılmış olsaydı şu an Gemikonağı CMC alanında, serbest liman bölgesi için temellerin atılmış ve ilgili binaların da yükseldiğini görmüş olacaktık”.

Hızlı, açıklamasında, firmayla ilgili olarak, bakanlığın acil girişimleri yapmasını ve iş programına uymayacaksa firmanın sözleşmelerinin tekrar gözden geçirilmesini talep etti.

Hızlı,  Gür-İş olarak bilinen K.K. Santral Madencilik Ltd.’e Bakanlar Kurulu’nun 22 Nisan 2013 tarihinde K(II)860-2013 karar numarası ile maden araştırma izni verildiğini belirterek, bu izin çerçevesinde  Lefke bölgesinde yoğunlaşan çalışmaların bölge halkını psikolojik olarak etkilediğini ifade etti.

Hızlı, ilgili firma veya devlet kurumları tarafından konuya yönelik hiçbir bilgi verilmemesinin endişeleri artırdığını kaydederek, bu konuda sivil toplum örgütlerinin ve halkın bilgilendirilmesini talep etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.