1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “LEFKE İLÇE OLMALI”
“LEFKE İLÇE OLMALI”

“LEFKE İLÇE OLMALI”

“LEFKE İLÇE OLMALI”

A+A-

Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Tözün Tunalı, Kıbrıs tarihinin önemli yerleşim yerlerinden Lefke ve bölgesi halkının yıllardır ikinciş sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü savunarak, bunu şiddetle kınadı.

Siyasi erkin yaptığı “yanlış açıklamalarla” bölge insanlarını tedirgin etmeye devam ettiklerini savunan Tunalı. Lefke ve bölge köylerine gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin hiç bir yatırım yapmadıklarını üstüne üstlük şimdi de hastane konusunda Lefke ve bölge  insanlarını üzmeye devam ettiklerini kaydetti.

Tunalı şöyle devam etti:

“Sosyal Demokrat Parti olarak Hükümeti  bu konuda ayrımcılık yapmamaya davet ediyoruz.Hem yatırım yapmayacaksın hem de bir hastaneyi  halkın hizmetine getirmeyeceksin.Yıllardır Lefke halkının ve yöresindeki köylerin hep ikinci sınıf vatandaş muamelesine maruz bırakılmasını şiddetle kınıyoruz.

Lefke halkına bir Hastaneyi çok gören bu zihniyetlerin ülkeye nasıl hizmeti götüreceklerini çok merak ediyoruz.Kısır bir döngü içinde yaratılan bu fırtınanın dinmesini ve Hükümetin bu kararından vazgeçmesini arzulamaktayız. Güzelyurt bölgesine yeni bir hastane inşa edilecekse şikayetimiz yoktur. Fakat Lefke ve yöresi için yıllardır hizmet veren Cengiz Topel Hastanesinin de tam teşekküllü bir hastaneye dönüştürülmesi gerektiğini de vurgulamak isteriz.

Hükümetin bu konuda hiçbir mazareti olamaz.İnsanların sağlığı ile hiç kimsenin oynama hakkı yoktur...

KKTC sadece Lefkoşa,Girne,Güzelyurt,Magosa ve İskele değildir. Ayrıca gelişen bir bölgemiz olan Lefke’nin de İlçe olması gerekliliğine inanıyoruz. 1974 öncesinde Devletin tüm birimleri Lefkede hizmet vermekteydi. Fakat siyasiler sırf rant elde etsinler diye Lefkeyi ilçe olarak düşünmediler.
SDP olarak önerimiz Lefke’ye yeni bir liman inşa edilmesi yönündedir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.