1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKE PLATFORMU “CENGİZ TOPEL HASTANESİ’Nİ SAHİPLENME MİTİNGİ” DÜZENLEDİ
LEFKE PLATFORMU “CENGİZ TOPEL HASTANESİ’Nİ SAHİPLENME MİTİNGİ” DÜZENLEDİ

LEFKE PLATFORMU “CENGİZ TOPEL HASTANESİ’Nİ SAHİPLENME MİTİNGİ” DÜZENLEDİ

LEFKE PLATFORMU “CENGİZ TOPEL HASTANESİ’Nİ SAHİPLENME MİTİNGİ” DÜZENLEDİ

A+A-

Lefke Platformu, Cengiz Topel Hastanesi giriş yolunda, Lefke ve yöresi sivil toplum örgütleri üye ve yöneticileri, Lefke bucağına bağlı tüm yerleşim birimlerinin muhtarları, siyasi partilerin bölge örgüt yöneticileri ve halkın katılımıyla, “Cengiz Topel Hastanesi’ni Sahiplenme” mitingi yaptı.

PİRGALI

Eylemde konuşan Ulusal Birlik Partisi temsilcisi Avukat Timuçin Pirgalı, bir kaç ay önce hükümet milletvekillerinin Lefke’de bir toplantı düzenlediğini, 16 milyon TL’lik bir fonunun sağlık ve eğitim alanında en uygun şekilde nasıl kullanılabileceği yönünde sivil toplum örgütleri ile görüş alışverişinde bulunduğunu belirterek, toplantının aslında Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmasını empoze etmek amacıyla düzenlendiğini savundu.

ÖZADALI
 
Toplumcu Demokrasi Partisi bölge sorumlusu Ahmet Özadalı da, doktorların Cengiz Topel Hastanesi’ne gelmek istemediğinin söylendiğini, böylesi bir durumda Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin istifa etmesi gerektiğini belirtti.

NEKİPZADE

Eylemde konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Bucak Örgütü Başkanı Vehip Nekipzade de, hastanenin bölge halkı için önemine vurgu yaptı, doktorların Cengiz Topel’de hizmet vermek istemediği söyleminin doğru olmadığını söyledi.

Vehip Nekipzade, bölge milletvekillerinin yanlarında yer almamasını da eleştirdi.

ORAN

Lefke Sivil toplum örgütleri adına konuşan Hakan Oran da göreve gelen her sağlık bakanının “Güzelyurt’a hastane yapacağız, Cengiz Topel Hastanesini kapatacağız” söylemi ile göreve başladığını ancak hiçbirinin bunu başaramadığını söyledi.

Lefke’de bulunan tüm kurumların bölgeden çekildiğini kaydeden Oran, Hastane’nin ellerinden alınmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

ZAFER

Lefke ve Çevresi Öncü Kadınlar Derneği Başkanı Suziye Zafer ise, Cengiz Topel Hastanesi’nin yanına ek bir hastane yapılmasını talep etti.

KAYA

Eylemde son olarak konuşan Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ayrılan kaynağın yeni bir hastane yapımı için yeterli olmadığını belirterek, bu kaynağın Lefke Sağlık Ocağı, Cengiz Topel Hastanesi ve Güzelyurt Sağlık Ocağı’na yatırım için kullanılması gerektiğini söyledi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de Cengiz Topel Hastanesi önünde düzenlenen mitinge katılarak destek verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.