1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKE PLATFORMU NAMİ’Yİ ZİYARET ETTİ
LEFKE PLATFORMU NAMİ’Yİ ZİYARET ETTİ

LEFKE PLATFORMU NAMİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Lefke Platformu Temsilcileri, Aplıç Kapısı'nın açılması konusunda Dışişleri Bakanı Özdil Nami'yi ziyaret ederek destek istediler.

A+A-

TEMSİLCİLER APLIÇ KAPISININ AÇILMASI KONUSUNDA BAKAN NAMİ’DEN DESTEK İSTEDİLER

Lefke Platformu Temsilcileri, Aplıç Kapısı'nın açılması konusunda Dışişleri Bakanı Özdil Nami'yi ziyaret ederek destek istediler.

Lefke Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Aplıç Kapısı’nın açılması yönündeki görüşlerini içeren mektubu Dışişleri Bakanı Özdil Nami’ye sundukları ve destek istedikleri belirtildi.

Açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’yi ziyaret sırasında, Lefke Platformu Koordinatörü Teoman Oktay, Lefke Turizm Derneği Başkanı Ergun Taşkın, Denizli-Gemikonağı Kalkındırma Derneği Başkanı Türkay Fotalı, Lefke Vakfı Başkanı Vehit Nekipzade, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Hızlı ve Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi Taner Kerimoğlu hazır bulunuldu.

Lefke Platformu mektubunda, Kıbrıs’ın iki kesimi arasında açılan her kapının barışa katkısı olduğu ve olmaya devam ettiği vurgulandı.

Lefke Aplıç Kapısı’nın açılmasının da bu yönde katkısı olacağına hiç şüphe olmadığı dile getirilen mektupta, Lefke Aplıç Kapısı’nın hemen güneyinde Lefke’ye sulama suyu sağlayan Maratasa ve Kafizes Barajları ile Lefke Merkez ve Bağlıköy bölgesine içme suyu sağlayan Yeraces pınarlarının mevcut olduğu, bunların münhasıran Lefkelilerle, Bağlıköylülere ait olup, belirtilen su tesis ve kaynaklarının kolayca kontrolü için Lefke Aplıç Kapısı’nın kendileri için önemli olduğu kaydedildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.