1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKE SİT ALANI İLAN EDİLDİ
LEFKE SİT ALANI İLAN EDİLDİ

LEFKE SİT ALANI İLAN EDİLDİ

Lefke Turizm Derneği, resmi gazetede yayınlanan kararla Lefke’nin “I. ve 2. Derece Kentsel SİT Alanı”

A+A-

LEFKE TURİZM DERNEĞİ: “SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİŞİM ANLAMINDA ÖNEMLİ BİR KARAR”

Lefke Turizm Derneği, resmi gazetede yayınlanan kararla Lefke’nin “I. ve 2. Derece Kentsel SİT Alanı” ilan edilmesinin, bölgenin gelecekteki sürdürülebilir gelişimi anlamında önemli bir karar olduğunu vurguladı.

Dernekten yapılan açıklamada, özellikle tarihi, kültürel, sanatsal ve mimari dokuyu oluşturan yapıların kent karakterine uygun olarak listelenip korunmasının önemine işaret edilerek, Lefke’nin dikey yapılaşma ve betonlaşma için uygun bir yerleşim yeri olmadığına dikkat çekildi .

Bu karar uyarınca Lefke’de en fazla iki katlı evler yapılabileceği ve dokuya uygun bir gelişim yürütüleceği belirtilen açıklamada,  Lefke çevresindeki tarihi öneme haiz tüm yapıların bu kararla listelenmiş olmasının da ayrıca kayda değer olduğu belirtildi.

“Doğal dokuyu oluşturan, tabii manzaraların korunarak geleceğe taşınması Lefke imajını yükseltecek diğer olgulardır” denilen açıklamada,  Kıbrıs’ın en yeşil kasabası olan Lefke’nin barındırdığı tarih, kültür ve doğa değerleri ile özgün bir kasaba olduğu kaydedildi.

Açıklamada, bu anlamda alınan kararın cittaslow (sakin şehir) prensipleri ile örtüştüğü için de önemli olduğu vurgulanarak, “ Lefke, kentsel dokusunu koruyarak sürdürülebilir turizm ilkelerine uygun olarak  yatay gelişmelidir” denildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.