1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKE’DEKİ CAMİLERDE
LEFKE’DEKİ CAMİLERDE

LEFKE’DEKİ CAMİLERDE

Lefke’deki camilerde sabah ezanlarının yüksek sesle hoparlörden okunmasıyla ilgili tartışmalar sürerken ....

A+A-

Lefkeli “hoparlörden ezan tartışması”nda ikiye bölünse de ortak düşünce “konu başka tarafa saptırıldı…”

Din İişleri Başkanlığı Lefke temsilcisi ve Şeyh Nazım Kıbrisi Cami (Orta Cami) imamı Mehmet Genç ise “Biz gerekli hassasiyeti dava kararından önce gösterdik ama denetim ve ölçün yapılmadı” dedi.

İmam Genç: Mahkeme kararıyla ilgili bir belge ve emir almadık

“Bir bilirkişi veya uzman gelip ses ölçümü yapmadı. Din İşleri Başkanlığı’nın; ‘özellikle sabah ezanıyla kimseye zulüm etmeyeceğiz’ şeklinde bir taahhüdü var. Bu tüm camilerde geçerlidir ve sabah ezanını gündüz ezanı tonunda okuyoruz”

Avukat Feza Güzeloğlu ise ibadet yerlerine dini ayin veya merasimi yaymak için hoparlör, megafon gibi cihazların yerleştirilmesi ve yayın yapılmasının suç olduğunu söylüyor.

Bir kısım Lefkeli sabah ezanında çocukların yataktan fırladığını söylüyor, kimileri “ezan çıplak sesle okunmalı” diyor. Kimi Lefkeli yurttaşlar ise “rahatsız edici bir ses yok, mesele abartıldı” düşüncesinde

Lefke’deki ezan tartışmasından çok daha fazla rahatsızlık yaratan ve tepki toplayan ise Türkiye medyasındaki “ “Kıbrıs’ta ezan sesleri susturuldu” yönündeki haberler oldu.ayın yapılmasının suç olduğunu belirterek, bu cihazların sökülmesi için dava açtığını ve ara emri aldığını söyledi.

Yenidüzen

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.