1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKE'DEN DUMANLAR YÜKSELDİ!
LEFKE'DEN DUMANLAR YÜKSELDİ!

LEFKE'DEN DUMANLAR YÜKSELDİ!

LEFKE'DEN DUMANLAR YÜKSELDİ!

A+A-

Lefke’de Karadağ diye bilinen çöplüğün bulunduğu bölgede, dün sabaha karşı yangın çıktı. Yangın nedeniyle Lefke yine dumana boğuldu. Özellikle akşamlan rüzgarın yön değiştirmesiyle kent dumana teslim oluyor ve halk için dayanılmaz bir hal alıyor.

Vatandaşlar, yılladır çöplükteki sorunun halledilemediğini belirterek, yetkilileri suçladı. Lefkeli vatandaşlar, “Bir çöplüğü ıslah etmek bu kadar zor mu?” diye sordu. .Özellikle astım hastaları dumana tepki göstererek, “Bizi öldürmek mi istiyorlar? Sokağa çıkamaz olduk” dedi.

Vatandaşlar, geçmişte dumanın Gemikonağı'na kadar ulaştığını anımsatarak, yine benzer bir durumun yaşanabileceğini belirtti.

İtfaiye müdahale etti 

Lefke çöplüğündeki yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve ekibi de bölgeye giderek, yangına toprak döküp dumanın çıkmaması için çalışma yaptı.

Ancak itfaiyenin ve belediye ekiplerinin çabası, dumanı önlemeye yetmedi. Yine kent duman altında kaldı.

Kaya: Gereken çalışmalara başladık

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Lefke çöplünü eski haline getireceklerini, bu konuda gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi.

Kaya, yangının geçmiş yıllardan farklı olarak bu kez farklı bir yerden ve sabahın ilk saatlerinde, serin havada çıktığına dikkat çekerek, sabotaj olma düşüncesinden de söz etti.

KIBRIS

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.