1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKE'LİLER EYLEM YAPACAKLAR!
LEFKE'LİLER EYLEM YAPACAKLAR!

LEFKE'LİLER EYLEM YAPACAKLAR!

LEFKE'LİLER EYLEM YAPACAKLAR!

A+A-

BÖLGE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ,LEFKE’NİN İLÇE OLMASINI, CENGİZ TOPEL HASTANESİ’NİN GÜÇLENDİRİLMESİNİ, YENİ MADEN OCAĞINA İZİN VERİLMEMESİNİ VE APLIÇ KAPISI’NIN AÇILMASINI İSTİYOR

Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri Koordinasyon Komitesi, “Lefke’nin ilçe olması, Cengiz Topel Hastanesi’nin güçlendirilmesi, yeni maden ocağına izin verilmemesi ve Aplıç Kapısı’nın açılması” için eylem yapma kararı alındığını açıkladı.

Komite, bahse konu talepleri içeren bir deklarasyon metni hazırlayıp, Lefke bölgesi sivil toplum örgütleri, Lefke Belediye Başkanı, Meclis üyeleri ve Lefke’ye bağlı köy muhtarlarının imzasına açmayı da kararlaştırdı.

Komite adına yapılan yazılı açıklamada, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği’nde dün yapılan toplantıda, Lefke bölgesinin ayrı bir ilçe olması için gerekli çalışmaların acilen başlatılması ve bu konuda ne gerekirse hemen yapılması yönünde karar alındığı belirtildi. Toplantıda ayrıca Cengiz Topel Hastahanesi için hekim, hastabakıcı ve diğer destek hizmetlerini veren birimlerdeki çalışan eksikliğinin giderilmesi, hastanenin fiziki altyapının da günün şartlarına uydurulması için gerekli ek inşaat ve tadilatların yapılması talebinde bulunma kararı da alındı.

“MADEN OCAĞINA HAYIR”

Toplantıda, CMC Maden Şirketi sayesinde çevre felaketi yaşanan Lefke’de yeni maden ocağı için izin verilmesine karşı çıkma kararı alındığı belirtildi. Açıklamada, “Lefke’nin tek kalan toprağı Lefke Deresi boyunca uzanan yeşil vadisidir. Bu Lefkelilerin sığındığı son kaledir ve bu güzelim vadiyi her ne pahasına olursa olsun hiçbir maden veya diğer kirli yatırımlar için kullanmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir” denildi.

Lefke’nin ve Lefkeli’nin kirli yatırımlara değil, eğitim, turizm ve yeşil dokusunu koruyan tarıma öncelik verilmesini istediğine vurgu yapıldı.

APLIÇ KAPISI

Lefke Aplıç Kapısı’nın açılması talebinin yinelendiği açıklamada, kapının, bölgede açılması gereken ilk kapı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, “2010 yılı öncesinde açılma sırası Lefke Aplıç Kapısı’nda iken, Lefkeliler büyük bir dayanışma ve özveri örneği göstererek, belirtilen önceliklerinden daha zor durumda olduklarını iddia eden Yeşilırmak ve Pirgo yöresinde oturan insanlar lehine feragat etmişler” denildi.

Açıklamada, Aplıç Kapısı’nın açılması konusunda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan da hassasiyet beklendiği kaydedildi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.