1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. LEFKELİLER'DEN EYLEM!
LEFKELİLER'DEN EYLEM!

LEFKELİLER'DEN EYLEM!

Lefkeliler eylem başlatıyorlar...

A+A-

LEFKE PLATORMU, SİYASİ PARTİ ÖRGÜT BAŞKANLARI VE MUHTARLAR DÜN YAPTIKLARI TOPLANTIDA 8 EYLEM KARARI ALDI

Lefke bölgesindeki sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar, Cengiz Topel Hastanesi’nin, geliştirilerek daha iyi sağlık hizmeti verecek konuma yükseltilmesi talebiyle bir süredir başlattıkları çabalar çerçevesinde eylem kararı aldı.

Dün yapılan toplantıda, oy birliğiyle “Güzelyurt- Lefke- Yeşilırmak yolunun kesilmesi, Cengiz Topel Hastanesi avlusunda eylem yapılması, Güzelyurt milletvekillerinin Lefke bucağının vekilleri olmadığını içeren afişlerin beldenin uygun yerlerine asılması, başlatılan imza kampanyasının devam ettirilmesi, Lefke bucağındaki köylerde bilgilendirme toplantıları yapılması, Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yapılması,  Lefke Belediye Meclisi’nin Cengiz Topel Hastanesi özel gündemiyle toplanması ve Lefke’nin ilçe olması için çalışmaların başlatılıp genişletilmesi” kararları alındığı açıklandı.

Lefke Platformu, siyasi partilerin Lefke örgüt başkanları ve Lefke bucağındaki köylerin muhtarları yaptıkları ortak açıklamada, dün Lefke Atatürk Kültür Merkezi’nde Cengiz Topel Hastanesi konusunda kalabalık bir katılımla toplantı düzenlendiğini bildirdi.

Toplantıya katılanların, “Cengiz Topel Hastanesi’nin tam anlamıyla ikinci sınıf hekimlik hizmeti veren bir hastane düzeyine çıkarılması için yatırım yapılması yerine, Güzelyurt merkezine yeni bir hastane yapılması yönünde Bakanlar Kurulu’nda alınan karara tepki gösterdiği” belirtildi.

Toplantıda, siyasi partilerin Lefke ilçe veya bucak başkanları ile köy muhtarları ve vatandaşların söz alarak Cengiz Topel Hastanesi’nin Lefke’nin olmazsa olmazı olduğunu vurguladıkları kaydedilen açıklamaya göre, hastaneye şimdiye dek hiçbir ciddi yatırım yapılmadığı, eksikliği duyulan uzman doktor, sağlık personeli ve cihazların tamamlanmadığı savunuldu.

Sağlık Bakanlığı’nın hastanenin kapatılmayacağı beyanlarının inandırıcı olmadığını savunan konuşmacılar, Bakanlar Kurulu’nun kararına onay veren Güzelyurt milletvekillerine de tepki gösterdi.

Açıklamaya göre, toplantıda şimdiye dek yapılan eylemler gözden geçirildi ve yeni ara eylemler için oy birliğiyle karar alındı. Ara eylemler sonucunda da neticeye ulaşılmaması halinde yeni ve daha radikal eylemler için yeni bir toplantı yapılacağı kaydedilen açıklamada, bu konuda Lefke ve yöresi sivil toplum örgütleri temsilcilerine yetki verildiği belirtildi.
Lefke’deki toplantıya Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmetali Yükselen, UBP Bucak Başkanı  Halil Kamburca, CTP-BG Bucak Başkanı Vehit Nekipzade, TDP Bucak Başkanı Hasan Özadalı,  Lefke Belediyesi Meclis Üyeleri, bölge muhtarları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bölge halkının katıldığı ifade edildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.