1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSESİ İÇİN SINAV YAPILACAK
LEFKOŞA ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSESİ İÇİN SINAV YAPILACAK

LEFKOŞA ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSESİ İÇİN SINAV YAPILACAK

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi (LAGSL), 6. sınıf müzik, 9. sınıflar ile ara sınıflara resim ve müzik dallarında alınacak öğrenciler için 13 Eylül Cuma günü saat 09.00’da LAGSL’de sınav yapacak.

A+A-

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi (LAGSL), 6. sınıf müzik, 9. sınıflar ile ara sınıflara resim ve müzik dallarında alınacak öğrenciler için 13 Eylül Cuma günü saat 09.00’da LAGSL’de sınav yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre sınav için aday kayıtları 9 – 10 Eylül tarihlerinde 08:30 – 12:00 saatleri arasında Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleştirilecek.

Sınava yönelik kurs çalışmaları ise 11 – 12 Eylül tarihlerinde 08:30 – 12:00 saatleri arasında lisede düzenlenecek. Aday kayıt işlemleri öğrenci veya öğrenci velisi tarafından yapılabilecek.

Sınav yeri ve saati Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğü’nce verilecek “Sınav Giriş Belgesi” üzerinde belirtilecek ve “Sınav Giriş Belgesi” 6. ve 9. sınıflar için diploma fotokopisi sınav günü getirilecek.

Altıncı sınıf giriş sınavına 2012-2013 öğretim yılında ilkokulu tamamlayan öğrenciler; ile lise dokuzuncu sınıf sınavlarına ise diploma notu en az 6.00 (altı) olanlar ve girecekleri alanla ilgili (resim-müzik) notlarının aritmetik ortalaması en az 8 (sekiz) olan öğrenciler girebilecekler.

Aday öğrencilerin kayıtları için gerekli belgeler ise şunlar; okullarından alacakları öğrenci belgesi, yeni çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf, lise dokuzuncu sınıf sınavına girecek olanlar için diploma notu ve girecekleri alanla ilgili ders (resim-müzik) notunu belirten resmi bir belge, 100 TL (Yüz Türk Lirası) sınava giriş harcı.

Lise 6’ıncı sınıfa alınacak öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’nca oluşturulacak komisyon tarafından yetenek sınavına tabi tutulacak, lise 9’uncu sınıf için Milli Eğitim Bakanlığı’nca oluşturulacak komisyon tarafından yetenek sınavı ayrıca yazılı Türkçe kompozisyon sınavı yapılacak.

Sınavlar, komisyonca belirlenen ölçütlere göre 100 puan üzerinden değerlendirilecek, 60 puanın üstünde not alan öğrenciler başarılı kabul edilecek.

ARA SINIFLARA ÖĞRENCİ KAYDI İÇİN SEVİYE SINAVLARI

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi 7, 8, 10, 11. sınıflarına müzik, lise 10, 11. sınıflarına resim dallarında seviye sınavıyla öğrenci alınacak.

Sınav için aday kayıtları 9 – 10 Eylül tarihlerinde 08:30 – 12:00 saatleri arasında Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde yapılacak.

Sınav kayıt ücreti 100 TL (Yüz Türk Lirası) olacak ve sınav 13 Eylül Cuma günü saat 09:00’da Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleştirilecek.

LAGSL Müzik Bölümü için 7, 8, 10, 11. sınıflara her sınıf için, sınavda başarılı bulunan 10 öğrenci alınacaktır. Sınav LAGSL’nde yapılacak. LAGSL Müzik Bölümü için aday öğrenciler Çalgı (Keman, Viyola, Viyolonsel, Kontrabas, Yan Flüt, Gitar) Temel Piyano, Solfej ayrıca öğrencilerin başvurduğu sınıf seviyesi ile ilgili bölüm branş derslerinden sınav komisyonunca belirlenen başarı ölçütleri çerçevesinde seviye sınavlarına girecekler.

LAGSL Resim Bölümü için ise 10, 11. sınıflara her sınıf için, sınavda başarılı bulunan, 10 öğrenci alınacak. LAGSL Resim Bölümü için aday öğrenciler görsel yetenek  ve resim yetenek seviye sınavına tabi tutulacak.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.