1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA BELEDİYE TİYATROSU ANKARA’DA
LEFKOŞA BELEDİYE TİYATROSU ANKARA’DA

LEFKOŞA BELEDİYE TİYATROSU ANKARA’DA

İşbirliği protokolü sürecek;

A+A-

TC Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün Ankara’da 23-29 Nisan tarihleri arasında düzenlediği  “10. Uluslararası Küçük Hanımlar Küçük Beyler Çocuk Tiyatroları Festivali’ne”, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu “Canını En Çok Ne Yakar” oyunuyla katıldı.

“Canını En Çok Ne Yakar” oyununu Paco Liven yazdı, Hatice Tezcan yönetti.


Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan yapılan açıklamaya göre, 23 Nisan Çocuk Bayramı çerçevesinde gerçekleşen festivale binlerce çocuk katılarak renkli görüntüler sağladı.

Festivale İtalya, Polonya, Gürcistan, Bulgaristan, Almanya, Fransa, Hırvatistan, Yakutistan gibi ülkelerin yanında Lefkoşa Belediye Tiyatrosu da “Canını En Çok Ne Yakar” oyunuyla katılarak Kıbrıs Türk Tiyatrosu’nu en iyi şekilde temsil etti.

Festivalde dört temsil sunan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’na Festival Komitesi üyesi Ulaş Ersoy festival plaketini yönetmen Hatice Tezcan’a sunarak teşekkür etti. Hatice Tezcan ise Festival’e katılmaktan onur duyduklarını belirtti ve Festival Komitesi’ne teşekkür etti.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLU SÜRECEK

Açıklamaya göre, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy, Sanat Yönetmeni Kıymet Karabiber, Dramaturg-Yönetmen Aliye Ummanel ve Yönetmen Nehir Demirel’den oluşan bir heyet, TC Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ve Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Şekip Taşpınar ile yaptıkları görüşmede, TC Devlet Tiyatroları’yla Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun yıllardan beri süren işbirliği protokolünü görüşüp, bu protokulun karşılıklı eşitlik, saygı ilkeleri çerçevesinde sürmesini kararlaştırdı.

Yaşar Ersoy’un toplantıda yaptığı konuşmada iki tiyatro arasındaki bu işbirliği protokolünün sanatın evrensel disiplinler,  normları ve eşitlik ilkesi çerçevesinde sürdürüleceğini belirterek, Mustafa Kurt’a ve Şekip Taşpınar’a teşekkür etti.

Konuşmaların sonunda ise iki kurum birbirine plaket takdim etti.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.