1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA BELEDİYESİ BAZI ÜRÜNLERİ İMHA ETTİ!
LEFKOŞA BELEDİYESİ BAZI ÜRÜNLERİ İMHA ETTİ!

LEFKOŞA BELEDİYESİ BAZI ÜRÜNLERİ İMHA ETTİ!

LEFKOŞA BELEDİYESİ BAZI ÜRÜNLERİ İMHA ETTİ!

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), piyasada bulunan ve tüketime uygun olmadığı tespit edilen yaklaşık 60 kilo süt ürününü imha etti.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi ekipleri tarafından Lefkoşa sınırları dahilinde satışa sunulan ve üretimi yapılan tüm süt ve süt ürünlerinden, numuneler alınarak Veteriner Dairesi Laboratuvar’larında mikrobiyolojik analizleri yapıldı.

 

Bu kapsamda 18 yoğurt, 23 hellim, 17 peynir çeşidi, 11 süt çeşidi, 5 taze ve kuru nor, 2 ayran, 1 kaymak yağı ve 1 tereyağı numunesi alındı. Yoğurt, süt (UHT,Pastörize,Çilekli,Kakaolu), kaymak yağı ve tereyağı çeşitlerinin tümü mikrobiyolojik yönden sağlığa uygun bulunmuş olup; 4 çeşit hellim, 2 çeşit peynir, 2 çeşit taze nor ve 1 çeşit ayranın tüketime uygun olmadığı tespit edilmiştir.

Sözkonusu ürünlerden piyasada bulunan 44,8 kg  hellim ve 13,4 kg peynir müsadere edilerek imha edilmiştir. Raf ömrü kısa olan taze nor, ayran ve bazı peynir çeşitleri ise piyasada bulunamamış olmasından dolayı müdahale edilememiştir.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.