1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA BELEDİYESİ'Nİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR
LEFKOŞA BELEDİYESİ'Nİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR

LEFKOŞA BELEDİYESİ'Nİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Lefkoşa Belediyesi'ni zor günler bekliyor

A+A-

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, belediyenin önümüzdeki aylarda personel maaşlarını ödemede sorun yaşayabileceğini açıklayarak, çalışanlardan fedakârlık istedi, aksi durumda herkesin üzülebileceğini belirtti:

İsmail VOLKAN

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, çalışanların fedakârlık yapmaması durumunda önümüzdeki aylarda maaş ödemelerinde sıkıntı yaşanabileceğini söyledi.

Maaşların ödenmesiyle ilgili problem yaşayacaklarını ocak ayından bu yana dile getirmelerine rağmen, sendikanın uzlaşma yönünde adım atmadığını savunan Harmancı, LTB’yi zor durumdan kurtarmak için çalışanların yönetimle işbirliği yapması gerektiğini kaydetti.

Çalışanların bu ay bayramlık ve maaşlarını tam alacağını açıklayan Harmancı, geçici tedbirler alınmaması halinde maaşların ödenmesinde gecikme yaşanabileceğini yineledi.

Harmancı, sendikayla yaptıkları istişarelerde bayramlık ödeneklerinin 3 aya bölünmesi konusunu gündeme getirdiklerini ancak önerilerinin kabul edilmediğini kaydetti.

Göreve geldiği günden bu yana LTB’nin durumunun her geçen gün iyiye gitmesine rağmen hükümet yetkililerinin aldığı kararlar neticesinde belediyenin zor duruma düştüğünü ifade eden Harmancı, devletin, belediyelerin projelerine destek vermesi gerektiğini belirtti.

Harmancı, “Maaş krizinde sağduyulu çalışanlarıma güveniyorum. Çalışanların kötülüğünü istemiyorum. Mutlu bir çalışma ortamı istiyorum. İşçinin, çalışanın her zaman yanındayım. Sadece zor günlerde bize destek olmaları gerekli” şeklinde konuştu.

2018 yılında personel sayısında azaltma yapılacak

Çalışan sayısının 2018 yılında düşürülmesiyle ilgili bir durumun söz konusu olduğunu söyleyen Mehmet Harmancı, çalışan temsilcilerinin konuyu ertelediğini, bu nedenle çalışma yapmadıklarını kaydetti.

Harmancı, personele ayrılan kaynağın eldeki bütçenin yüzde 50 sini geçemeyeceğini, yapılan yasa nedeniyle personel sayısında azaltmaya gitmek zorunda kalacaklarına işaret etti.

Harmancı, LTB’deki personel sayısının 900’den 850’ye düştüğünü de anımsattı.

Personelin işe geliş saatleri ve disipliniyle ilgili başlatılan disiplin soruşturmaları neticesinde 15 kişinin işten çıkarıldığını, birçoğunun da soruşturma nedeniyle istifa ettiğini kaydetti.

Çalışmalarda sendikanın da yardımını aldıklarını belirten Harmancı, rakamdan düşenler arasında emekli olanların da olduğunu belirtti.

Devlet, belediyelere destek olmalı

Kalkınma Bankası’nın otel ve yurtlar için destek verdiğini ancak belediyelerin alt yapıya yatırım yapması için devletin hiçbir kurumunun destek olmadığını ifade eden Harmancı, “Devlet yapımız 1901’lerden kalma. Bir proje hazırlıyoruz altyapıyı düzeltmek için ancak devlet destek olmuyor. Örneğin Hamitköy kanalizasyon problemini çok basit bir şekilde çözebiliriz. Bunun için 3.5 milyon euro gerekli. Bize yatırım kredisi verseler hemen yapılacak ama yıllardır yapılamıyor” dedi.

LTB’nin bankalara olan borcunun 2018 Haziran ayında kapanacağına dikkat çeken Harmancı, yapılandırılan 34 milyon TL’nin 19 milyon TL’ye düştüğünü de söyledi.

 “Bu akşam olumlu karar çıkarsa, su, 15 gün içerisinde Lefkoşa’da olacak”

Su konusunda da açıklama yapan Harmancı, bu akşam belediye meclisinde yapılacak oylamanın ardından kararın değişmesini beklediğini söyledi.

Lefkoşa’nın toplantıda olumlu karar çıkması halinde 15 gün içerisinde suya kavuşacağını kaydeden Harmancı, “Ben kendimizin yöneteceği ve fiyatlandıracağı bir suya ilk günden beri tarafım. Bunun özel bir şirket tarafından yapılmasına karşıyım sadece” şeklinde konuştu.

Yapılan fiyatlandırmanın kesinlikle pahalı olduğunu vurgulayan Harmancı, şu anda LTB’nin devlete100 bin TL su ödemesi yaparken 1 milyon TL civarında ödeme yapmak zorunda kalacaklarını belirtti.

Harmancı, suyun fiyatlandırılmasıyla ilgili fikrini şöyle açıkladı:

“Benim önerim 0-6 ton 4.8 TL, 6-14 ton 6 TL, 14 ton ve üzeri (lüks tüketim) 7 TL’nin üzerinde faturalandırılması. Suyun bize maliyeti, 6.03’dür. Şu anda yüzde 35 civarında bir kayıp var alt yapıda. Bununla ilgili çalışmalarımız var”.

KIBRIS

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.