1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA DEVLET HASTANESİNDE SKANDAL!
LEFKOŞA DEVLET HASTANESİNDE SKANDAL!

LEFKOŞA DEVLET HASTANESİNDE SKANDAL!

Sistemsizlik hüküm sürüyor...

A+A-

Pozitif kan grubuna negatif denildi!

Sistemsizliğin hüküm sürdüğü sağlıkta ameliyata giren hastanın 0 RH Pozitif kan grubuna 0 RH Negatif denildi. Hıçkırık nöbetine tutulan 17 yaşındaki çocuğun hıçkırık nöbeti kesilemeyince Ankara’ya gitmek zorunda bırakıldı.
Sağlıkta yaşanan umursamazlık ve vurdumduymazlık devam ediyor. Vatandaşın büyük oranda şikayetçi olduğu sağlıkta, şikayet konusuna neden olan hatalar ve yanlışlıkların düzeltilme yönüne gidilmezken, devam eden hatalar insan sağlığını da ciddi oranda risk altına sokuyor.
SONDALAR KAÇIRIYOR İDRAR TORBALARI PATLIYOR
Eşi hastanede yatmakta olan bir vatandaş, hastalara takılan sondaların sızıntı yaparak iltihap yaptığını ve bunun da kaşıntıya neden olduğunu öne sürdü. Kalitesiz olarak nitelendirdiği sondaların ciddi sağlık sorununa neden olmasının yanı sıra yine hastalara takılan idrar torbalarının da sızıntı yaptığını, hastaların yatmakta olduğu odaların ortasında patladığını ve bunun da ciddi sorunlar yarattığını belirtti.
HIÇKIRIK NÖBETİNİ BİLE KESEMEDİLER
Alayköy’de sakin Yüksel Adalıer ise yaptığı açıklamada, "Oğlum aniden hıçkırık nöbetine tutuldu. Alıp Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ndeki acil servise götürdük. Oradaki doktor ilgilenmedi. Bize polikiliniğe gidin baksınlar dedi. Polikilinikte görev yapan doktorun bir haftalık izne ayrıldığını öğrendik. Acil servisteki doktora söylediğimiz zaman bekleyeceksiniz cevabını aldık. Hıçkırık nöbeti sürdüğünü söyleyince pervasızca istediğiniz yere gidin ve şikayet edin dedi. Mecburen hastaneden ayrıldık." şeklinde konuştu.
HIÇKIRIK NEDENİ İLE ANKARA’YA GİTTİ
Yüksel Adalıer açıklamasına devamla şunları kaydetti: "Hıçkırık nöbeti devam eden 17 yaşındaki oğlumu mecburen Ankara’ya gönderdim. Orada tedavi görüyor. Basit bir hıçkırık için Ankara’ya gidiyorsak, hepten yandık."
0 RH POZİTİF KAN GRUBUNA 0 RH NEGATİF DENİLDİ
Adalıer, "Bir de ben bel fıtığından muzdaribim. 4 kez ameliyat oldum. Ameliyata girerken bana kan testi yapıldı. Ben 0 RH Pozitif kan grubuna sahibim. Yapılan test sonrasında bana verilen kağıta 0 RH Negatif yazdılar. Peki benim amliyatta kana ihtiyacım olmuş olsaydı halim nice olurdu dersiniz? Seçtiklerimiz bizi insan yerine koymuyor. En önemli şeylerden bir tanesi olan sağlığa bile el atmıyorlar. Doktor ve çalışan şikayetiniz sonrasında nereye istersen git şikayet et diyebiliyor. Böyle bir sağlık olur mu?" dedi.

Kıbrıs Sözcü

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.