1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. LEFKOŞA DEVLET HASTANESİ’NDEKİ HİPER BARİK OKSİJEN ODASI BASINA TANITILDI
LEFKOŞA DEVLET HASTANESİ’NDEKİ HİPER BARİK OKSİJEN ODASI BASINA TANITILDI

LEFKOŞA DEVLET HASTANESİ’NDEKİ HİPER BARİK OKSİJEN ODASI BASINA TANITILDI

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde (LBNDH) “Hiper Barik Oksijen” (HBO) bölümünün tanıtımı için basın toplantısı gerçekleştirildi.

A+A-

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde  (LBNDH) “Hiper Barik Oksijen” (HBO) bölümünün tanıtımı için basın toplantısı  gerçekleştirildi.

Toplantıda, oksijenin normal basınçtan daha yüksek bir basınçla HBO odasına girenlere verilmesi ve çeşitli hastalıkların tedavisinin yanı sıra dalgıç eğitimlerinde de kullanılmasını sağlayan cihaz hakkında, LBNDH Başhekim Yardımcısı Dr. Bülent Dizdarlı ve Genel Cerrahi Uzmanı Tarık İzbul bilgi verdi.

İZBUL SUNUM YAPTI

Sunumu gerçekleştiren Dr. Tarık İzbul, HBO’nun %15 olarak dalgıç eğitimlerinde, % 85 olarak da çeşitli hastalıkların tedavisinde, yaklaşık %84 başarı oranıyla kullanıldığını açıkladı.

DALIŞ KAZALARI ÖN SIRADA

2005 yılında kurulan HBO odasının %52 oranla dalış kazalarında tedavi edici olarak kullanıldığının altını çizen İzbul, HBO tedavisinden yarar görenleri bugüne dek %83.9 (173 kişi), görmeyenleri %8.3 (17 kişi) ve tedavi sonucu belirsiz (otizm hastaları) oranını %7.8 (16 kişi) olarak açıkladı.

Hiper Basınçlı Oksijen (HBO) Odası hava veya gaz embolisi, Karbonmonoksit (CO) zehirlenmesi, gazlı gangren, kramplar, kafa içi apse, radyasyon hasarı, akut alev yanıkları, kapanmayan yaralar veya nedeni bilinmeyen işitme ve görme kaybı gibi hastalıklarda tedavi edici olarak kullanılıyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.