1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA - DİKMEN YOLU’NDA REZALET!
LEFKOŞA - DİKMEN YOLU’NDA REZALET!

LEFKOŞA - DİKMEN YOLU’NDA REZALET!

Lefkoşa - Dikmen Yolu’nda Rezalet!

A+A-

 

Lefkoşa’nın birçok bölgesinde uzun zamandır süren yol çalışmaları ve bu durumdan dolayı yolların bozuk oluşu vatandaşı çileden çıkarmış durumda. Lefkoşa-Dikmen yolu da bu çalışmalardan nasibini almış… Vatandaş isyan noktasında.

Bunun yanı sıra Türkiye’den borularla su getirilmesi projesi kapsamında devam eden ana ishale hattı çalışmaları ve kanalizasyon çalışmaları Lefkoşa’da bazı bölgelerde devam ederken, trafik de çoğu zaman ağır, aksak ilerliyor.

Kıbrıs Postası’na konuşan vatandaşlar, yolların çalışmalarından dolayı köstebek yuvasına döndüğünü belirterek, çalışmaların bir an önce bitmesini ve mağduriyetlerinin son bulmasını istediler.

 

Kıbrıs Postası - Eniz Orakcıoğlu'nun derlediği bilgilere göre, Lefkoşa da uzun zamandır süren Türkiye’den borularla su getirilmesi projesi kapsamında devam eden ana ishale hattı çalışmaları trafiği alt üst etmeye devam ediyor. Lefkoşa’nın birçok yerinde şahit olduğumuz manzara vatandaşı isyan ettirdi. Kazılan yollar, yollarda oluşan çukurlar ve bazı yerlerde de çift şeridin tek şerit yola çevrilmesiyle oluşan trafik kaosu vatandaşı oldukça kızdırdı. Özellikle Lefkoşa-Dikmen yolu üzerinde bitmeyen yol çalışmaları, yolu kullanan vatandaşları ve yol üzerinde bulunan esnafı kızdırdı.

“Müşteri kaybediyoruz”

Çalışmaların sürdüğü yol üzerinde dükkânları bulunan işletmeciler çıkan toz ve çamurdan mağdur olduklarını söylerken, diğer taraftan da araçlarının bozuk yollarda hasar gördüğünü belirtti. Bu süre zarfında müşteri kaybettiklerini de belirten işletmeciler, “Yollar köstebek yuvası gibi, bu sorunun biran önce yetkililer tarafından çözülmesini ve bu çalışmaların hızlandırılarak mağduriyetimizin son bulmasını istiyoruz” diye konuştular.

Vatandaş şikâyetçi

Yolu düzenli olarak kullanan Dikmen sakinleri ve Yakın Doğu Üniversitesi öğrencileri de yolla ilgili şikâyetlerini dile getirdiler. Araç lastiklerinin yol yüzünden sürekli zarar gördüğünü belirten vatandaş, “Arabamızın ön düzeni gidiyor, yoldan atılan çakıl taşları arabamıza zarar veriyor ve bunun yanında balans ayarları da bozuluyor” şeklinde konuştu.

İşletmeciler ne dedi?

David Olumide Fadiya: “İşletmeciler yol mağduru”

“Herkes gibi bizimde yolun bozuk olmasından dolayı mağduriyetimiz var. Daha kısa bir sürede bitmesi gereken yol çalışmalarının bir türlü bitmemesi yüzünden birçok araç hasar gördü. Biz araba kiralıyoruz ve kiraladığımız araçlar Dikmen-Lefkoşa yolunu kullanmak zorunda. Bu durumda araçlarımız hasar görüyor ve süreki muayeneye gitmek zorunda kalıyor. Cemsa Karting içerisinde bulunan bütün esnaf ve işletmeciler yol mağduru. En azından her gün 10-15 tane arabanın ön düzeni arızalanıyor.”

Hüsamettin Genç: “İki tekerleğim birden patladı”

“Dün çukurlar ve taşlarla dolu yol yüzünden iki tekerleğim birden patladı. Yol çalışmaları tam bitti derken yeniden başlıyor. Adamlara yol çalışmaları ne zaman bitecek diye soruyoruz bizde bilmiyoruz diyor. Yapılan kazı ve yol çalışmalarında altyapı, işçilik ve bilgi sıfır. Dikmen- Lefkoşa, Lefkoşa Dikmen yolu üzerinde araba sürmek sabah ve akşamüstü trafiğinde felakettir. Yollar darmadağın, traktör bile bu yollara girmez. Cemsa Karting içerisinde bulunan kafe ve dükkân sahipleri bu çalışmalardan oldukça mağdur oldu. Biran önce yetkililer tarafından yol çalışmalarının hızlandırılıp bu çilden bizi kurtarmalarını istiyoruz.”

Salih Karalım: “Yol çalışmaları işlerimizi etkiledi”

“Lefkoşa-Dikmen yolu üzerinde bitmek bilmeyen yol çalışmaları işlerimizi büyük ölçüde etkiledi. Yolları kapattılar işyerimize giremedik, belediyeyi ve polisi aradık, yolun bir ayda biteceğini söylediler ama gördüğünüz gibi bir ayı geçmesine rağmen çalışmalar hala daha bitmedi. İlk etapta su hattı çekilecekti o bitti, şimdi de kanalizasyon çalışmaları ve kazıları başladı. Yolu kullanan herkes ve özellikle yol üzerinde ki işletmeler bir hayli mağdur oldu ve zarara uğradı.”

Sultan Sıvacı: “Müşteri kaybediyoruz”

“İki aya yakındır süren yol çalışmaları yüzünden müşterilerimiz kafeye uğramaz oldu. Mağduriyetimiz büyük. Özellikle bir süre tamamen kapanan yol müşterilerin başka mekânları tercih etmesine sebep oldu. Göründüğü üzere her yer köstebek yuvası, her yer çamur, müşterilerimiz yolu kullanırken araçları hasar gördüğü için şikâyetçi. Geçtiğimiz gün bir müşterimizin yol yüzünden aracı arızalandı ve şuan hala daha tamirde. Bu sorunun biran önce yetkililer tarafından çözülmesini ve bu çalışmaların hızlandırılarak mağduriyetimizin son bulmasını istiyoruz.”

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.