1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA DR. NALBANTOĞLU DEVLET HASTANESİ’NE 22 SOLUNUM CİHAZI
LEFKOŞA DR. NALBANTOĞLU DEVLET HASTANESİ’NE 22 SOLUNUM CİHAZI

LEFKOŞA DR. NALBANTOĞLU DEVLET HASTANESİ’NE 22 SOLUNUM CİHAZI

Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin solunum cihazı eksikliği, 22 tane solunum cihazı sağlanarak giderildi.

A+A-

Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin solunum cihazı eksikliği, 22 tane solunum cihazı sağlanarak giderildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Yoğun Bakım Ünitelerinde büyük bir eksiklik olan ve hastalarının çoğunun başka hastanelere sevk edilmesine yol açan solunum cihazı yetersizliği Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun çalışmaları ile giderildi.

Bakan Sucuoğlu, Almanya’dan getirtilen 22 adet solunum cihazının hastaneye tesliminde hazır bulundu.

Sucuoğlu, uzun süreden beri büyük bir eksiklik olan solunum cihazlarının 4-4 buçuk ay içerisinde ihaleye çıkılarak temin edildiğini kaydederek, kendilerinin göreve gelmesiyle birlikte “ilk kez bu kadar fazla adette solunum cihazının hastaneye kazandırıldığını” belirtti.

Hastanelerin ihtiyaçları konusunda çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Sucuoğlu, bu ihtiyaçların da yakın zamanda giderileceğini söyledi.

Bakan Sucuoğlu, bakanlık olarak yeni bir adım attıklarını belirterek, “Başhekimlerimize müsteşarımızın yetkileri verildi. Şöyle ki bundan sonra eksik aletler veya eksik gereçler aylık olarak başhekimlerimizin yetkisi çerçevesinde daha hızlı olması anlamında belli bir miktara kadar kendilerinin kararıyla alınacaktır. Bu da eksikleri daha süratli tamamlamak adına atılan oldukça pratik bir adımdır” dedi.

Doktor Burhan Nalbantoğu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı da, bugüne kadar gerçekleşmeyen miktarda solunum cihazının hastane yoğun bakım ünitelerine kavuşturulduğunu kaydederek, bu solunum cihazlarının 9’unun çocuklar için 13 tanesinin ise yetişkinler için olduğunu söyledi.

Yakın zamanda 20 cihazın daha geleceğinin bilgisini aldıklarını belirten Dizdarlı, “Bundan sonra hastalarımızı başka hastanelere sevk etmek zorunda kalmayacağız” dedi.

Dizdarlı, Başhekimlere verilen alım yetkisinin doğru bir karar olduğuna vurgu yaparak, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’na teşekkür etti.    

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum