1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA GENÇLİK GÜNLERİ
LEFKOŞA GENÇLİK GÜNLERİ

LEFKOŞA GENÇLİK GÜNLERİ

Halk Sanatları Vakfı (HASDER) Gençlik Kulübü Sorumlusu Ferhun Faruk, 7’nci Lefkoşa Gençlik Günleri’nin 12-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladı.

A+A-

ETKİNLİK, “GENÇLİĞİN GÖÇÜ VE BUNUN KALKINMADAKİ ETKİSİ” TEMALI “YUVARLAK MASA TOPLANTISI”YLA BAŞLAYACAK

Halk Sanatları Vakfı (HASDER) Gençlik Kulübü Sorumlusu Ferhun Faruk, 7’nci Lefkoşa Gençlik Günleri’nin 12-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladı.

Faruk’un bugün yaptığı yazılı açıklamaya göre, 7’nci Lefkoşa Gençlik Günleri HASDER Gençlik Kulübü organizasyonluğunda düzenlenecek.

Etkinlik, 12 Ağustos Pazartesi günü “Gençliğin Göçü ve Bunun Kalkınmadaki Etkisi” temalı “Yuvarlak Masa Toplantısı”yla başlayacak. Toplantıda gençlik örgütleri ve siyasi partilerin gençlik kolları da yer alacak.

“GIZLAR SAHAYA ÇIKARSA” HALI SAHA TURNUVASI

7’nci Lefkoşa Gençlik Günleri “Gızlar Sahaya Çıkarsa” halı saha turnuvasıyla devam edecek. Turnuva saat 18.00’de Levent Koleji’nin halı sahasında başlayacak ve aynı akşam sonuçlanacak.

LEFKOŞA’NIN SURLARİÇİNE BİSİKLET TURU

13 Ağustos Salı günü “Velesbitnan Surlariçi Turu” aktivitesi olacak. Halk Sanatları Enstitüsü bahçesinde saat 18.00’de  başlayacak tur, hazine avı şeklinde gerçekleşecek.

KIBRIS MÜZİKLERİ DİNLETİSİ VE HALK DANSLARI GÖSTERİLERİ

14 Ağustos Çarşamba akşamı, Kıbrıs kültürünü ve folklorik değerleri gençlere yaşatmak amacıyla organize edilen “Kıbrıs Gecesi” yapılacak.

HASDER Kaymaklı Lokalinde saat 20.00’ de başlayacak gecede, Lefkoşa Belediye Orkestrası Kıbrıs müzikleri dinletisi ve halk dansları gösterileri sahnelenecek, Kıbrıs'a özgü yiyecek ve içecekler ikram edilecek.

15 Ağustos Perşembe ve 16 Ağustos Cuma akşamı ise Kıbrıs’ın müzik grupları Narnia’da sahne alacak.

ULUSLARARASI GENÇLİK GÜNÜ 6 YILDIR KUTLANIYOR

Ferhun Faruk, “Gençlik festivali tadındaki” etkinlik süresince, gençleri ve kendini genç hissedenleri, kültürel, sosyal, sportif ve bilgisel atölye çalışmalarıyla bir araya getireceklerini anımsatarak, “Eğlendirmek, paylaşım yapmak adına gençleri teşvik etmek temel hedefimizdir” dedi.

Faruk şunları da kaydetti:

“Bizler HASDER Gençlik Kulübü olarak, gençleri kültürel, sosyal ve eğitsel alanda geliştirmek, onlara kendi kültürel ve toplumsal özelliklerimiz çerçevesinde kazanımlar sağlamak için yıllardır emek sarf etmekteyiz.

Bu amaç doğrultusunda, Birleşmiş Milletler tarafından  'Uluslararası Gençlik Günü' olarak ilan edilen 12 Ağustos tarihini, ülkemizde gençlerimize kültür, sanat, spor ve sosyal aktivite ile dolu bir hafta yaşatmak ilkesiyle 6 yıldan beridir kutlamaktayız. Etkinliğin, bu yıl da aynı güzellikte geçmesini temenni ederiz.”

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.