1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA GEZI TRENI
LEFKOŞA GEZI TRENI

LEFKOŞA GEZI TRENI

Lefkoşa Gezi Treni

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) mimari, tarihi ve kültürel mirasa sahip Surlariçi bölgesinin hem yurttaşlar hem de turistlerce daha rahat şekilde gezilebilmesi adına ürettiği bir önemli projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Çukurova Kalkınma Ajansı’na sunulup kabul alan “Lefkoşa Gezi Treni Projesi” birçok medeniyetten eserlere ev sahipliği yapan Surlariçi’nde ekolojik yapıya uygun şekilde geliştirildi. Proje için ilk adım olan teknik şartname hazırlanıyor. Şartnamenin hazırlanmasının ardından ihale sürecine geçilecek.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, Girne Kapısı’ndan başlangıç verilecek ve aynı noktada son bulacak “Lefkoşa Gezi Treni” güzergahı üzerinde Ledra Palace, Arabahmet, Dikilitaş, Büyük Han, Selimiye, Bandabuliya gibi simge eserler bulunuyor.

Finansmanının % 75’lik kısmının Türkiye Cumhuriyeti Çukurova Yatırım Ajansı tarafından karşılanacak projenin ihale sonrası 1 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

HARMANCI: “HEDEFİMİZ 2016 SONUNDA PROJEYİ HAYATA GEÇİRMEK”

“Lefkoşa Gezi Treni”nin şehre yeni bir imaj kazandıracağını ifade eden LTB Başkanı Mehmet Harmancı, tarihi ve kültürel değerlerin var olduğu Surlariçi’nin bu eşsiz yapısına kazandırmak amacı ile hazırlanan projenin kabul görmesinden memnuniyet ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Harmancı, trenin, güzergah çerçevesinde belirlenen alanların gezilmesi amaçlı olacağını ve hedeflerinin 2016 yılı sonunda projeyi hayata geçirmek olduğunu sözlerine ekledi.

mustafa.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.