1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “LEFKOŞA İÇİN DUYARLILIK”
“LEFKOŞA İÇİN DUYARLILIK”

“LEFKOŞA İÇİN DUYARLILIK”

“Lefkoşa için duyarlılık” etkinliği bugün Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nde düzenlendi.

A+A-

“Lefkoşa için duyarlılık” etkinliği bugün Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nde (KTİMB) düzenlendi.

Seminere KTMMOB Başkanı Ahmet Hüdaoğlu; DAÜ çalışma grubundan Prof. Dr. Kokan Grchev, Yrd. Doç. Dr. Münevver Özersay, Esra Can Akbil ve  Prof. Dr. Naciye Doratlı ile Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı katıldı.

Seminer, KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer’in açılış konuşması ile başladı.

Gürcafer, bir süreden beri Kıbrıs Rum Müteahhitleri Birliği(OSEOK) ile görüştüklerini ve çözüme nasıl katkı koyabileceklerini tartıştıklarını belirterek, ekonomik ilişkileri geliştirmeyi ve birlikte neler yapabiliriz konularını da konuşmaya başladıklarını kaydetti.

Gürcafer, çözümün mümkün kılmanın yolunun, çözüme inanan ve çözümden olumlu etkilenebilecek insan sayısını artırmak olduğunu savundu.

“OSEOK ile kurmuş olduğumuz ilişkinin temelinde kesinlikle çözüm amacı vardır” diyen Gürcafer,  Kıbrıs’ın federal bir çatı altında yeniden birleştirilmesini arzu ettiklerini söyledi.

Lefkoşa Surlariçi’nin ara bölgesi sonrasında Surlariçi bütünü ile ilgili bir çalışma başlattıklarını belirten Gürcafer, daha sonra KTMMOB ile bunu paylaştıklarını, Esnaf ve Zanaatkarlar, Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bu çalışmaya katılmasını hedeflediklerini anlattı.

Hepsinden olumlu destek aldıklarını belirten Gürcafer, eş zamanlı olarak UNDP ve AB ile görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti.

Gürcafer, projeleri ile ilgili detaylı bilgi verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.