1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA KARARACAK BUGÜN!
LEFKOŞA KARARACAK BUGÜN!

LEFKOŞA KARARACAK BUGÜN!

“Elektrik ve akaryakıt zammına birlikte dur diyelim”

A+A-

Kamuda görevli işçi ve memur sendikaları Kamu-İş, KTAMS ve Kamu-Sen bugün Başkent Lefkoşa’da ortak grev ve miting yapacak. “Elektrik ve akaryakıt zammına birlikte dur diyelim” başlığı adı altında toplanacak mitingde sendikalar üyelerinden mitinge gelirken “siyah tişört” giymelerini istedi. 

Sendika üyeleri, sabah saatlerinde kendi binaları önünden toplanıp Başbakanlık önüne doğru yürüyüşe geçecekler ve Başbakanlık önünde saat 10.30’da ortak miting yapacaklar. 

Sendikalar tüm bölgelerden bugün eş zamanlı olarak otobüsler kaldıracak. Otobüsler tüm bölgelerden sabah 8.20’de hareket edecek ve Lefkoşa’da buluşacaklar. 

Sendika yöneticileri önceki akşam Ada TV ‘de Seval Oyaltan’nın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bakış programına konuk oldular. Katıldıkları programda bunun ilk adım olduğunu, hükümetin ekonomi politikaları ve zamları sürdürmesi halinde eylemlerine devam edeceklerini açıkladılar. 

ATAN: “4 BAŞLI CANAVAR YARATTIK” 

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, “Biz dört başlı hükümet dedik ama 4 başlı canavar yarattık” sözleriyle başladığı konuşmasında, zamlar nedeniyle halkın perişan halde olduğunu ve ülkede yaşamaya yönelik umutların yitirildiğini kaydetti. 

Ham petrol fiyatının düşmesine rağmen KKTC’de petrolün zamlandığını belirten Atan, bunun açıklanmasını istedi. 

İcraatlarının tümünün sıkıntılı olduğunu ileri sürdüğü hükümetin 4 temsilcisinin de bir birinden farklı konuştuğunu kaydeden Atan, bu nedenle Cuma günü tam gün greve gidileceğini belirtti ve tüm vatandaşları başbakanlık önüne davet etti. 

SERDAROĞLU: “ACABA ŞU ANDA ELEKTRİĞİ ÖDEMEYELİM SN ÖZERSAY?” 

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu da hükümet edenleri muhalefet yaparken konuştuklarını hükümete geldiklerinde uygulamamakla eleştirdi ve daha önce yaptıkları konuşmalarla ilgili hatırlatmalarda bulundu. 

Başbakan Tufan Erhürman’a “Şu anda da bir muhasebeciye ihtiyaç var mı?” sorusunu soran Serdaroğlu, Mili Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’i sessizliğe bürünme eleştirisinde bulundu ve 3’lü tarifenin halk düşmanlığı olup olmadığını açıklamasını istedi . 

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’a da muhalefetteyken elektriği ödememe çağrısında bulunduğunu hatırlatan Serdaroğlu, “Acaba şu anda da ödemeyelim mi?” diye sordu. 

Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın adres olarak TC Büyükelçisi’ni göstermesini de eleştiren Serdaroğlu, “Eğer memleketi elçilik idare edecekse biz bütün sorularımızı sıkıntılarımızı elçiliğe soracaksak hükümete ne gerek var” diye sordu. 

BENGİHAN: “HÜKÜMET HALKIN BEKLENTİLERİNE CEVAP VERSİN” 

KTAMS Başkanı Güven Bengihan da ülkede ekonomik sıkıntılar devam ederken, akaryakıta ve elektriğe yapılan zamlarla iğneden ipliğe her şeyin zamlandığına dikkat çekti ve ülkede hayatın çekilmez duruma geldiğini söyledi. 

Ülkede yaşanan güvenlik sorunlarının boyutuna işaret eden Bengihan, giriş kapılarının kontrolsüz olması nedeniyle ülkenin “sorma gir hanına” geldiğini kaydetti. Bengihan, bu boyuttaki kriminal olaylara ülkenin ne hastanesi, ne de hapishanesinin yettiğini de söyledi. 

“Hayat pahalılığı reel anlamda verilmemeliydi, hata yaptık” şeklindeki açıklaması yüzünden Başbakan Yardımcısı Özersay’ı eleştiren Bengihan, “Esas hata bu toplumun size güvenmesi, umut bağlamasıydı. Önce siz hayatı ucuzlatın, zam yapmayın, böylelikle hayat pahalılaşmaz, hayat pahalılığı ödeneği de ortaya çıkmaz” diye konuştu. 

Hükümete, işverenlerden fedakarlık istememe ve teşvik yasasıyla ilgili düzenleme yapmama eleştirisinde bulunan Bengihan, “Bu ülkede üniversite patronları dünya zenginler listesine giriyor ancak bir kuruş vergi ödenmiyor. Bu kişilerle ilgili bir düzenleme yok. Emekçilerden kesinti, temel tüketim maddelerine zam devam ediyor. Vergi reformuyla ilgili adım atılmıyor” diye konuştu ve hükümetin halkın beklentilerine karşılık vermesini istedi. 

Bölgelerden kalkacak otobüs yer ve saatleri: 
Mağusa:08.20 Mahkemeler önü 
Güzelyurt: 08.20 Otobüs Terminali 
Girne: 08.20 Mahkemeler Yanı 
İskele:08.20 İskele Meydanı 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.