1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA KARIŞTI
LEFKOŞA KARIŞTI

LEFKOŞA KARIŞTI

Lefkoşa Karıştı

A+A-

UBP’nin 31 Ekim’de başlayacak olan kurultayı öncesinde, dün 5 ilçende, ilçe başkan ve yönetim kurullarının belirlendiği kongreler yapıldı. Üyeler ilçe kongrelerine ilgi göstermedi.

KATILIM DÜŞÜK: UBP’nin dün yapılan ilçe kongrelerine beklenen ilgi olmadı. 3 bin 134 üyenin olduğu Lefkoşa’da bin 304 üye, 2 bin 496 üyenin olduğu Gazimağusa’da bin 86 üye, bin 456 üyenin olduğu Girne’de 962 üye ve bin 47 üyenin olduğu İskele’de ise 783 üye oy kullandı
ARIKAN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ: Lefkoşa İlçe Kongresi’nde Oy kullananların sayısı ile oy kullanılan pusulaların sayısının tutmaması kriz yarattı. İlçe başkan adaylarından Özgür Arıkan duruma itiraz etti. Uzun bir süre sayıma geçilemedi. Ardından Arıkan “Adalet yok” diyerek adaylıktan çekildi
GİRNE’DE YENİDEN SEÇİM: 3 ilçe başkan adayının yarıştığı Girne’de ise ilçe başkanının belirlenmesi ikinci tura kaldı. 444 oy alan İzlem Gürçağ ile 352 oy alan Necdet Numan ikinci turda yarışacak. İkinci tur önümüzdeki hafta gerçekleşecek

Ceren ÖZBİL
Ulusal Birlik Partisi’nin 31 Ekim’de başlayacak kurultayı öncesinde dün 5 ilçede, ilçe başkanı ve ilçe yönetim kurulu seçimleri yapıldı. Ancak kongrelere beklenen ilgi olmadı. 2 bin 496 üyenin olduğu Gazimağusa’da bin 86 üye, bin 456 üyenin olduğu Girne’de 962 üye ve bin 47 üyenin olduğu İskele’de ise 783 üye oy kullandı. Güzelyurt’ta 4 ilçe başkanı adayının adaylık çekilmesi nedeniyle ilçe başkanlık seçimi yapılmadı.
İlçe yönetim kurullarıyla ilgili oy sayımı sürerken, Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, Mağusa İlçe Başkanı Güneş Güneşoğlu, İskele İlçe Başkanı ise Osman Kırşan oldu. Güzelyurt’ta ise 4 adayın adaylıktan çekilmesi nedeniyle seçime gerek kalmadan Osman Ekrem Uzun görevi devraldı.

Lefkoşa karıştı…
Ulusal Birlik Partisi’nin Lefkoşa İlçe Kongresi’nde divanda divan başkanı olarak Ezcan Özsoy ve divan üyeleri olarak da Vedat Tezcan ve Özen Hürses görev yaptı. Oy kullananların sayısı ile oy kullanılan pusulaların sayısının tutmaması nedeniyle UBP Lefkoşa İlçe Kongresi’nde uzun bir süre sayıma geçilemedi. İlçe başkanı adaylarından Özgür Arıkan,  bin 304 pusulaya karşın ilçe başkanlığı için oy kullandığına dair imza atan işi sayısının bin 451 görünmesi nedeniyle itiraz etti. İtirazlar nedeniyle uzun bir süre sayıma geçilemedi. 

magusa.jpg

Arıkan adaylıktan çekildi…
Derin tartışmaların yaşandığı Lefkoşa İlçe Kongresi’nde İlçe Başkan adaylarından Özgür Arıkan “Adil bir seçim olmadı” diyerek adaylıktan çekildiğini açıkladı. Diğer aday Sadık Gardiyanoğlu ise oyların sayılmasını istedi. Gardiyanoğlu kendisinin Arıkan’dan daha düşük oy almış olması durumunda istifa edeceğini açıkladı.

Sayıma geçildi…
Gardiyanoğlu’nun, “Eğer, Özgür Arıkan benden daha çok oy almışsa seçimsiz olarak devraldığım bu görevden istifa ederim” demesi üzerine oy sayımına geçildi. Oy sayım sonuçlarına göre Gardiyanoğlu, Özgür Arıkan’dan daha çok oy aldı. 

sandik.jpg

Girne’de ikinci tur…
3 ilçe başkan adayının yarıştığı Girne’de ise ilçe başkanının belirlenmesi ikinci tura kaldı. Girne İlçe Başkan adaylarından İzlem Gürçağ 444 oy alırken, Necdet Numan 352 ve Yalçın Koçyiğit de 157 oy aldı. Önümüzdeki hafta gerçekleşecek ikinci turda Gürçağ ile Numan yeniden yarışacak.

Mağusa’da az bir farkla Güneşoğlu kazandı…
Ulusal Birlik Partisi’nin Gazi Mağusa İlçe Başkanlığı’nı ise Güneş Güneşoğlu kazandı. UBP Gazimağusa İlçe Başkan adaylarından Nüsret İlktuğ 602 oy alırken Güneş Güneşoğlu ise 623 oy aldı. İlçe başkanlığı için iki adayın yarışması nedeniyle 21 oy fark Güneşoğlu’nu ilçe başkanı yapmaya yetti.
Ulusal Birlik Partisi’nin Mağusa İlçe Kongresi’nde divanda, divan başkanı olarak savaş Atakan ve divan üyeleri olarak da Cemal Bulutoğluları ve Mehmet Özçelik yer aldı.

İskele’de 112 oy fark…
UBP İskele İlçe Başkanlığı içinse Alirıza Usluer ile Osman Kırşan yarıştı. Alirıza Usluer 329 oy alırken, Osman Kırşan ise 441 oy aldı. Rakibinden 112 oy fazla alan Kırşan İskele İlçe Başkanı oldu. İlçe de 13 oy ise geçersiz sayıldı. Yıllarca İskele İlçe Başkanlık görevini yürüten Alirıza Usluer görevini Osman Kırşan’a devretti.
Ulusal Birlik Partisi’nin İskele İlçe Kongresi’nde divanda divan başkanı olarak Dursun Oğuz ve divan üyeleri olarak da Emine Uzun ve Yasemin Öztürk görev yaptı.

Güzelyurt’ta ilçe başkanı seçimi yapılmadı…
4 ilçe başkan adayının adaylıktan çekildiği Güzelyurt İlçesi’nde ise ilçe başkanlık seçimi yapılmadı. Tek aday kalan Osman Ekrem Uzun seçimsiz ilçe başkanı oldu.

Üye sayısına göre oy kullanma oranı
Üye sayısı   Kullanılan oy
Lefkoşa: 3 bin 134   bin 304
Mağusa: 2 bin 496   bin 86
Girne:  bin 456    962
İskele:  bin 47    783

havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.