1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''LEFKOŞA'' LAR ARASINDA BÜYÜK BİR FARK VAR!
''LEFKOŞA'' LAR ARASINDA BÜYÜK BİR FARK VAR!

''LEFKOŞA'' LAR ARASINDA BÜYÜK BİR FARK VAR!

İşte ''Lefkoşa'' ...

A+A-

KUZEY’DE KARANLIK

Kıbrıs’ın kuzeyi ile güneyi arasında yaşanan zıtlıklar Başkent Lefkoşa’nın şehir merkezinde de kendisini gösteriyor. Sarayönü diye bilinen Kuzey Lefkoşa’nın şehir merkezi karanlıklara bürünmüş durumda.

GÜNEY’DE DEV PROJE

Kıbrıs’ın güneyinde ise bir dünya kenti olunması için çalışmalar son sürat devam ediyor. Güney Lefkoşa’nın şehir merkezi olarak bilinen Elefteria (Özgürlük) Meydanı’nda krize inat çalışmalar sürüyor.

Hanife Lefkaralı

Ülkelerin vitrinleri olarak nitelendirilen şehir merkezleri tüm dünyada çok önemli bir yere sahipken ülkemizde başkent Lefkoşa’nın kuzeyindeki Sarayönü diye bilinen bölge geceleri zifiri karanlık içinde. Kent merkezinin ışıkları Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu tarafından kapatılırken bir kent merkezine yakışmayan görüntüler kamuoyu ile buluşuyor.

ZİFİRİ KARANLIK

Sarayönü diye bilinen meydan yaklaşık 3 haftadır zifiri karanlık içinde. Yalnızca Saray Otel’in aydınlattığı kent merkezinde hiçbir aydınlatma bulunmazken, şehir merkezi korku filmini andırıyor. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu tarafından aydınlatma ışıkları kapatılan meydan, hem güvenlik sıkıntılarını beraberinde getirirken, hem de turizm ülkesi olduğu iddia edilen Kuzey Kıbrıs’ın durumunu da adeta gözler önüne seriyor. Bölgede bulunan turistlerin de şaşkınlığını gizleyememesine neden olan meydanının görüntüsü ise tepki toplamaya devam ediyor.

HARMANCI’DAN UYARI

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, meydanda zaman zaman elektriklerin arızalarının olduğunu kaydetti. KIB-TEK ile yaptıkları görüşmeler sonucunda aksamalar yaşandığını da belirten Harmancı Sarayönü’nün karanlık olmasının kendilerini de ciddi şekilde rahatsız ettiğinin altını çizdi. Harmancı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise Kasım ayına kadar aydınlatma ile ilgili sorunun çözüm bulmaması durumunda vatandaşları eyleme çağıracağını ifade etmişti. Mehmet Harmancı bu görüntülerin Lefkoşa’ya ve Lefkoşalılara yakışmadığını da dile getirdi.

ARIZA SÜRÜYOR

Meydan’ın aydınlatmasında sürekli sorunlar olduğu göze çarparken, KIB-TEK’in sorunun çözümü yönünde yetersiz kaldığı dikkat çekiyor. Daha önce de ayni sorunun yaşanmasına karşın bölgede arızanın tekrarlanmaya devam ettiği, KIB-TEK’in soruna çözüm bulmakta ise hızlı reaksiyon gösteremediği göze çarpıyor.

DÜNYA KENTİ OLMA YOLUNDA

Sarayönü’nün yaklaşık 500-600 metre uzağında bulunan güney Lefkoşa’nın kent merkezi olarak gösterilen Elefteria (Özgürlük) meydanı ise bir dünya başkenti olmak üzere yeniden restore ediliyor. Tarihi eserlere zarar vermeden süren restorasyon çalışmaları yeni ile eskinin ortak kombinasyonu şeklinde hizmete açılacak. Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis, meydanın “Platiya Eleftheriyas”taki çevre düzenleme çalışmalarının durmayacağını açıklarken belediyenin amacının çalışmaların büyük kısmının 2015 yılına kadar tamamlanması olduğunu ifade ediyor.

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.