1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA MAHKEMESİ’NDE KÜRT DAYANIŞMASI!
LEFKOŞA MAHKEMESİ’NDE KÜRT DAYANIŞMASI!

LEFKOŞA MAHKEMESİ’NDE KÜRT DAYANIŞMASI!

Lefkoşa Mahkemesi’nde Kürt dayanışması!

A+A-

Lefkoşa’da 8 Aralık tarihinde Kürt öğrencilerin düzenlediği protesto eyleminde çıkan olaylarla ilgili polis soruşturması devam ediyor. Olayla bağlantılı zanlı olarak gözaltına alınan 12 kişi bugün yeniden Lefkoşa’da yargı huzuruna çıkarılarak haklarında 4 gün daha tutukluluk emri alındı.

dsc_6502-copy.jpg

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne bugün de ek tutukluluk istemiyle çıkarılan zanlılara yaklaşık 100 Kürt öğrenci tarafından destek protestosu düzenlendi. Mahkemeler çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri kalabalık gurubu kontrol etmekte zorlanırken, dava sonrasında kalabalık gurup arasında da arbede yaşandı. Yaşanan arbedeyle ilgili bir kişi tutuklandı.

dsc_6556-copy.jpg

Mahkemede açıklama yapan polis ise, Kuğulu Park önünde meydana gelen olayla ilgili 4 kişinin daha aranmakta olduğunu, 3 kişinin isminin tespit edildiğini ancak, bir kişinin halen araştırıldığını kaydetti.

Abbas ELMAS

Hakkari Yüksekova’da 2 kişinin öldürülmesi ile geçtiğimiz afta sonu protesto eylemi düzenleyen Kürt öğrencilerin çıkarttığı olaylarla ilgili polis soruşturması sürüyor. Poliste tutuklu bulunan 12 kişi dün ek tutukluluk istemiyle yeniden yargı huzuruna çıkarılırken, yaklaşık yüz Kürt öğrenci mahkemeler avlusunda toplanarak tutuklanan arkadaşlarına destek protestosu düzenledi. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde kalabalık gurubu kontrol etmekte güçlük çekerken, gerçekleşen duruşma sonrasında Kürt öğrenciler arasında arbede yaşandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis çavuşu Ercan Atasay, zanlı Harun Şen, Yekda Burak, Mahfuz Bulgun, İbrahim Geçger, Kerem Dursun, Mehmet Arslan, Mehmet Aydın, Mustafa Enes, Veysel Kaplan, İdris Tekin, Eyup Tabuk ve Murat Ulutaş’ın 8 Aralık tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “Kanunsuz topluluk, ayaklanma, kasti hasar, vahim zarar, darp, polisi darp ve polisi görevinden menetme” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Atasay, Doğu kökenli 250 kişilik öğrenci gurubunun söz konusu tarihte Lefkoşa Girne Kapısı bölgesindeki Kuğulu Park önünde Hakkari Yüksekova’da öldürülen 2 kişiyi protesto etmek için toplandıklarını aktardı.

dsc_6569-copy.jpg

Bölgede bulunan Paşaköy’de sakin Şaban Demirtaş’ın kullanımında bulunan TCD250 plakalı otobüsten yolcuların birinin ülkücü işareti yaptığı gerekçesi ile bir gurup protestocunun “Apo” sloganları ile otobüsün üzerine koşarak yumruk ve taş attıklarını kaydeden Atasay, o esnada kalabalık guruba engel olmaya çalışan Halil Uyuroğlu isimli polisin de itilmek suretiyle darp edildiğini ve polisi de görevinden men suçunu işlediklerini söyledi.

Protestocuların daha sonra otobüs içinde yolcu olarak bulunan ve KKTC’de vatani görevini yapan Dinçer Mercan isimli kişiyi ciddi şekilde darp ettiklerini ve sağ ayak bileğinin kırılmasına neden olduklarını aktaran polis çavuşu Ercan Atasay,  toplam 12 zanlının tutuklandığını, aranan 4 kişinin daha olduğunu aktardı.

Atasay, tutuklanan zanlı Harun Şen ve Yekda Burak’ın gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini ifade ederek, diğer zanlıların ise olaya ayırma maksadı ile müdahil oldukları yönünde şahadet verdiklerini aktardı ve bölgedeki kamera kayıtlarının inceleneceğini belirtti.

dsc_6560-copy.jpg

Zanlılar aleyhinde başlatılan tahkikatın henüz tamamlanmadığına, aranmakta olan 4 kişinin ve alınması gereken birçok ifade olduğuna değinen Ercan Atasay, zanlıların serbest kalması halinde soruşturmayı olumsuz yönde etkileyebileceklerine dikkat çekerek, tüm zanlıların da 4 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatlarının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlıların olayla bağlantılı olabileceklerine bulgu yaparak yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlıların 4 gün daha tutuklu kalmasını emretti.

Öte yandan Lefkoşa Kaza Mahkemesi avlusunda toplanan yaklaşık yüz Kürt öğrenci, tutuklu olan arkadaşları için destek protestosu düzenlendi. Herhangi olumsuz bir olay yaşanmaması için polis ekipleri mahkemeler çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı ancak, kalabalık gurubu kontrol etmekte güçlük çekti. Zanlılar hakkında görüşülen davanın ardından zanlılar polise götürülürken, Kürt öğrenciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Yaşanan arbede ile ilgili ise bir kişi gözaltına alınarak Lefkoşa Polis müdürlüğüne gönderildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.