1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA MEZARLIĞI'NDA 4 BİN KİŞİ YERİNİ AYIRDI...
LEFKOŞA MEZARLIĞI'NDA 4 BİN KİŞİ YERİNİ AYIRDI...

LEFKOŞA MEZARLIĞI'NDA 4 BİN KİŞİ YERİNİ AYIRDI...

Lefkoşa Mezarlığı dolmak üzere...

A+A-
4 bin kişi mezarını şimdiden ayırdı

Lefkoşa’da 1968’ten bugüne 18 bin kişinin defin işleminin yapıldığı mezarlıkta toplam 6 bin civarında boş mezar kaldı

Bugüne kadar 18 bin kişinin defnedildiği Lefkoşa Mezarlığı, birkaç yıla kadar dolabilir. Lefkoşa Türk Belediyesi yönetiminin gerçekleştirdiği ve iki ayda tamamlanan sayım işlemi sonrasında mezarlıkta 2 bin civarında boş, 4 bin civarında da ayrılan (rezerve edilmiş) mezar yeri olduğu tespit edildi.

1968 yılından bugüne 18 bin kişinin defin işleminin yapıldığı mezarlıkta toplam 6 bin civarında boş mezar kaldı.

Defin İşleri Birimi Sorumlusu Salih Gürses, 1968’li yıllardan 1985’li yıllara kadar Vakıflar İdaresi’nin sorumluluğunda olan mezarlığın, 1985 yılında Lefkoşa Türk Belediyesi’ne (LTB) devredildiğini anımsattı.

Gürses, Lefkoşa Mezarlığı’nda 1985’li yıllardan sonra daha sistemli ve düzenli defin işlemi yapılmaya başlandığını belirterek, bugüne kadar toplam 18 bin civarında defin işlemi yapıldığını kaydetti.

“Mezarlık dolmak üzere”

Salih Gürses, LTB yönetiminin isteğiyle iki aylık süreçte mezarlıktaki boş yerlerin, isimsiz mezarların sayımının yapıldığını söyleyerek, “Mezarlık dolmak üzeredir” dedi.

Gürses, “Bugüne kadar 18 bin defin yapılan mezarlıkta 2 bin civarında boş yer ve 4 bin civarında da ayrılan mezar yeri var” diye ekledi.

“Yeni mezarlık açılacak”

Salih Gürses, yeni mezarlığın Taşkent’in üst kısmında bulunan çevre yolunda olacağını açıkladı. Yeni mezarlığın Lefkoşa Mezarlığı’nın 5 katı büyüklüğünde olacağına dikkat çeken Gürses, yeni mezarlıkta kubbeli ve çardaklı mezar yapımlarına izin verilmeyeceğini kaydetti.
Gürses, yeni mezarlıkta bu anlamda bir düzen olacağını anlattı.

“7 gün 24 saat görev başındayız”

Özveri göstererek 7 gün 24 saat görev başında olduklarını belirten Gürses, son görevde acı içinde olan insanların acılarını hep paylaştıklarını anlattı.

Gürses, “Cenazeler hiçbir zaman aksamıyor. Son görevde biz de belediye çalışanları olarak vatandaşların acısını paylaşıyoruz. Acı içinde olan vatandaşlar zaman zaman bize karşı sert bir tutum gösterse de, biz hep sineye çekip anlayışla karşılıyoruz. İnsanların hizmet alımında mutlu olabilmesi için kahve, sırasında çorba ikramı yapıyoruz. Çok özverili hizmet veriyoruz” dedi.

Üç yeni cenaze taşıma aracı alındığını anlatan Gürses, yıkama odalarının da tadilatının devam ettiğini ve çağdaş bir duruma getirildiğini kaydetti.

Gürses, vatandaşların mezarlarının bakımı ve mezarlığın temizliği konusunda daha duyarlı olmaya davet etti. Gürses, ayrıca vatandaşların tüm şikayetlerini de dikkate alarak değerlendirdiklerini belirtti.

Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.