1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA SURLARİÇİ İÇİN İLK ADIM ATILDI
LEFKOŞA SURLARİÇİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

LEFKOŞA SURLARİÇİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

LTB, Lefkoşa’nın her iki tarafında uygulanmakta olan Lefkoşa İmar Planı kapsamında Surlariçi Ara Bölgede bulunan tarihi değere sahip mimari özellikli ve anıt nitelikli binaların korunması için ilk adımın atıldığını açıkladı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi, iki toplumlu olarak hazırlanan ve Lefkoşa’nın her iki tarafında uygulanmakta olan Lefkoşa İmar Planı (LİP) kapsamında Surlariçi Ara Bölgede bulunan tarihi değere sahip mimari özellikli ve anıt nitelikli binaların korunması için ilk adımın atıldığını açıkladı.

LTB Basın Birimi’nden yapılan yazılı açıklamada, LİP teknik ekiplerinin Ara Bölge ile ilgili bir proje hazırlayıp Europa Nostra (Avrupa Kültürel Miras Koruma Örgütleri Federasyonu’na) sunmasının ardından bu yılın Haziran ayında Surlariçi Ara Bölgesi’nin Avrupa’nın yok olma tehlikesi altında olan tarihi ve kültürel mirasa sahip yedi noktasından biri seçildiği kaydedildi.

Tüm tarafların geçen günlerde Avrupa Komisyonu ve Norveç Büyükelçiliği tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısında buluştuğu belirtilen açıklamada, toplantıya Avrupa Komisyonu’nun Eğitim, Kültür, Çok Dillilik ve Gençlikten Sorumlu Üyesi Androulla Vassiliou, Norveç’in Lefkoşa’ya Akredite Büyükelçisi Sjur Larsen, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Constantinos Yorgacis, Europa Nostra Genel Sekreteri Sneska Quaedvlieg Mihailovic ve Avrupa Yatırım Bankası Enstitüsü yetkilisi Peter Bond, EUPSO, UNDP-PFF ve UNDP-ACT yetkilileri, Kültürel Miras Teknik Komitesi üyeleri, LİP teknik ekipleri ve üst düzey yetkililerin katıldığı belirtildi.

FELLAHOĞLU

LTB Başkanı Kaderi Fellahoğlu, Surlariçi Ara Bölgedeki binaların kültürel mirasın bir parçası olduğunu ve bu binaların korunarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğini kaydetti.

LTB’nin projeye teknik katkı sağlamaya devam edeceğini ve projenin hayat bulabilmesi amacıyla bu toplantıda finansman olanaklarının değerlendirilmesi için toplanıldığını söyleyen Fellahoğlu, projeye verdikleri destekten dolayı Europa Nostra ve AB yetkililerine teşekkür etti. 

Toplantının ardından LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, Lefkoşa Rum Belediye Başkan Yardımcısı Eleni Loucaidou, LTB Lefkoşa İmar Planı ekipleri, LTB Meclis Üyeleri Onur Olguner ve Zerrin Akalın Birleşmiş Milletler temsilcileri eşliğinde Lokmacı kapısı civarındaki Ara Bölge’ye geçerek Europa Nostra yetkilileriyle birlikte bölgede geniş çaplı incelemelerde bulundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.