1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “LEFKOŞA SURLARİÇİ KLASİK JAZZ VE DÜNYA MÜZİKLERİ FESTİVALİ”
“LEFKOŞA SURLARİÇİ KLASİK JAZZ VE DÜNYA MÜZİKLERİ FESTİVALİ”

“LEFKOŞA SURLARİÇİ KLASİK JAZZ VE DÜNYA MÜZİKLERİ FESTİVALİ”

Naci Talat Vakfı’nın organize ettiği “Lefkoşa Surlariçi Klasik Jazz ve Dünya Müzikleri Festivali” devam ediyor.

A+A-

OKYANUS – FUNKY BUSİNESS YARIN AKŞAM SAAT 21:00’DE BEDESTEN’DE SEVENLERİYLE BULUŞACAK

Naci Talat Vakfı’nın organize ettiği “Lefkoşa Surlariçi Klasik Jazz ve Dünya Müzikleri Festivali” devam ediyor.

Gitar Sanatçımız Ahmet Sönmezler’in  konseri ile 31 Ağustos Cumartesi günü açılan Lefkoşa Surlariçi Klasik Jazz ve Dünya Müzikleri Festivali” Kıbrıs’ın en iyi müzik guruplarından biri olan  Okyanus – Funky Busİness’le devam ediyor.. Osman Cankoy, Petek Cankoy, Doğa Cankoy, Yusuf Çerkez, Oytun Ersan, Mustafa Fegan, Hüseyin Kırmızı’dan oluşan Okyanus – Funky Business yarın akşam Saat 21:00’de Bedesten’de sevenleriyle buluşacak.

Dr. Sıla Usar Vakıf adına yaptığı açıklamada, müzik sevenleri konsere çağırarak “Surlariçi Lefkoşa'nın kalbi. Yüzyıllardır  Lefkoşalılar bu sokaklarda çok kültürlü bir şekilde yaşayageldiler. Yürüdüğümüz, durduğumuz her yer insan emeğinin mucizesi, farklı medeniyetlerin tarihi eserleriyle  dolu. Naci Talat Vakfı olarak Lefkoşa Surlariçi'nin tarihten gelen güzelliğinin daha görünür olması gerektiğini düşünüyoruz. Klasik, Jazz ve Dünya Müzikleri Festivali'ni Surlariçinde yapma fikri işte bu güzelliklerden ilham aldı” dedi.

“Lefkoşa Surlariçi Klasik Jazz ve Dünya Müzikleri Festivali”nin önemime işaret eden Dr. Sıla Usar İncirli şöyle dedi:
“Cannes Film Festivali'ni yaratanlar 2. Dünya Savaşı'nın ekonomik sıkıntısını aşmak için şehirdeki tüm esnafı ve iş insanlarını çağırarak Film Festivali için destek istemişler..  Bu desteği esirgemeyen esnaf, iş insanları ve tabi ki halk bugün büyük bir markanın gururunu hep birlikte yaşamaktadırlar.

Biz de sizlerden bu desteği talep ediyoruz.. Bu festivali birlikte yarattık, sizlerle yarattık, sizlerle başarılı olacağız...”

Dr. Sıla Usar İncirli, düzenledikleri festivalle, uluslararası standartlarda bir sanat etkinliği yaratmak, bu etkinlikte ülkenin yetenekli sanatçılarını izleyici ile buluşturmak ve bunu yaparken de Türkiye ve dünya sanatçıları ile kaynaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Ayrıca, Surlariçi’nin kıymetini hatırlatmak, itibarını geri kazanması için çalışmayı da amaçladıklarını dile getiren Usar, son olarak “Müzik bisikletini alan Lefkoşa Surlar İçine gelsin” diye temennide bulundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.