1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA TERMİNALDE KANSER KORKUSU!
LEFKOŞA TERMİNALDE KANSER KORKUSU!

LEFKOŞA TERMİNALDE KANSER KORKUSU!

İki kişinin şuanda kanser hastalığından dolayı ölüm döşeğinde olduğunu öne sürdü;

A+A-

 

Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (KAR-İŞ) Başkanı Menteş Aytaç, otobüs terminaline 30 yıldır bakım yapılmadığını, eski ve asbest olan bir binada çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi. 

Aytaç, şu anda Kar-İş’in kullandığı binanın tavanı dâhil birçok yerinin asbest olduğunu ifade ederek, kendisi gibi terminalde çalışan babası ve babasının 13 meslektaşının kanser hastalığından dolayı yaşamını yitirdiğini dile getirdi. Aytaç, iki şoförün kanserden dolayı ölüm döşeğinde olduğunu belirtirken, terminalde çalışan 6 kişiye ise daha yeni kanser teşhisi koyulduğunu savundu. 

“YILLARDIR TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYULMADI” 

Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (KAR-İŞ) Başkanı Menteş Aytaç, Terminalin 1986 yılında kurulduğunu, o yıldan bu yıla kadar taş üstüne taş koyulmadığını belirterek, her başa gelen belediye başkanının iyileştirme yapacağına dair söz verdiğini ancak yerine getirmediğini söyledi. Aytaç, yıllardır terminaldeki binanın yenilenmesi için kavga verildiğini ifade etti. Aytaç, Kar-İş çalışanlarının çalıştığı binanın eski ve asbest olduğunu savunarak, “Ömrümüz burada geçiyor ancak tavanı ver her tarafı asbest olan bir binada çalışmak zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu. 

“BABASI DÂHİL TANIDIĞI ONLARCA KİŞİ KANSERE YAKALANDI” 

Babasının da terminalde yaşamı boyunca çalıştığını, kanser hastalığına yakalandıktan sonra yaşamını yitirdiğini kaydeden Aytaç, babasının binadan dolayı kanser olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Aytaç, sadece babasının değil, babasının 13 meslektaşının da kanser hastalığına yakalanarak yaşama veda ettiğini kaydederek, iki kişinin şuanda kanser hastalığından dolayı ölüm döşeğinde olduğunu öne sürdü.

Aytaç, “Altı arkadaşımıza ise kanser teşhisi koyuldu. Bu bizi üzmektedir. Asbest bir binada çalışmak zorunda bırakılıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“BİZE DEVRİLDİLMESİNİ TALEP ETTİK” 

Aytaç, birçok kişinin ekmek kapısı olan terminale özen gösterilmesi gerektiğini ancak hiçbir belediyenin bu konu ile ilgilenmediğini söyledi. Aytaç, sağlıklı, düzgün ve Lefkoşa’ya yakışır bir terminal için işletmenin Kar-İşe verilmesini talep ettiklerini ifade ederek, “Ya işletmeyi bize versinler ya da terminale yatırım yapsınlar. Şimdilik sadece beklemedeyiz, eğer bir adım atılmayacaksa o zaman biz gerekeni yapacağız” dedi. 

“HERKES KAZANSIN İSTEDİK” 

Terminale kurulan Pazar ile ilgili de sıkıntılar olduğunu dile getiren Aytaç, o dönem belediye başkanının kendilerinden terminale Pazar kurulması için dört ay süre için izin istenildiğini, dört ayın dört yıl olduğunu, üyelerinden birçok kişinin Pazar kurulmasından dolayı rahatsız olmasına rağmen buna göz yumduklarını söyledi. Aytaç, halkın, satıcıların ve belediyenin kazanması için Pazar kurulmasına izin verdiklerini ifade ederek, “Belediye kazansın Terminale de yatırım yapsın istedik. Eğer yatırım yapılmayacaksa Pazar konusunu da gündeme getireceğiz” şeklinde konuştu. 

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.