1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ KÖPEK AVINDA
LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ KÖPEK AVINDA

LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ KÖPEK AVINDA

Belediye işi gücü bıraktı kapı kapı dolaşıp köpek kontrolü yapıyor.

A+A-

Gün geçmiyor ki Lefkoşalıdan Belediye hizmetleri hakkında bir şikayet telefonu almayalım. Vatandaşın kimi kapısının önündeki çöplerden, kimi çöpler dolayısıyla yaşanan böcek baskınlarından, kimi çöp toplama esnasında belediye çalışanlarının kırdığı çöp bidonlarından, kimi aylardır yanmayan sokak lambalarından şikayet ediyor. Hal böyleyken Belediye’nin neredeyse tüm kaynaklarını “vatandaştan nasıl para toplarım” üzerine yoğunlaştırması hizmet bekleyen Lefkoşa halkının tahammül sınırını aşmaya başladı.

 Dün bize ulaşan bir yaşlı teyzemiz, belediyenin yaşlı bölümünün geçtiğimiz yıllarda yaşlılara göstermiş olduğu ilgi ve sevginin çok azaldığından, her şeyin artık göstermelik bir şekilde yapıldığından şikayet etti. Adının açıklanmasını istemeyen teyze, “Geçtiğimiz yıllarda yaşlıların özel günlerinde birkaç çiçekle gönülleri alınırdı şimdi doğum günlerinde göstermelik bir “happy birthday” telefonu açılıp doğum günü kutlanıyor.” diye konuştu. Burada yaşlı teyzemizin beklediği tabi ki büyük bir doğum günü partisi değil, hatta bunun kutlanmasına bile gerek yok, ancak yaşlılarla ilgili bir birim varsa bu birimin işinin sırf "dostlar alışverişte görsün" diye yaşlılara telefonla doğum günü kutlaması yapmak olmamalı diye şikayet ediyor. 

Bunun maddi sıkıntı yaşayan Belediye açısından bir maliyet azaltma konusu olduğu aşikar ama maliyetleri ve hizmetleri bu kadar kısarken üçer kişilik grupların ev ev gezip bahçelerde köpek var mı kontrolü yapılması, vatandaşa Lefkoşa Belediyesi’nin felsefesinin sadece para toplamak üzerine kurulu olduğu hissini uyandırmakta ve tepkiyi kaçınılmaz kılmaktadır. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.