1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA YAĞMURA TESLİM!
LEFKOŞA YAĞMURA TESLİM!

LEFKOŞA YAĞMURA TESLİM!

Zarar büyük!

A+A-

Yeni Bakış'ta yer alan habere göre; Ülkemizi etkisi altına alan yağışlı hava dün etkili olduğu Lefkoşa’da hayatı durma noktasına getirdi. Yağmur ve dolu sonrasında bazı yollar trafiğe tamamen kapatılırken, birçok yol büyük su birikintileri nedeniyle sürücüler için tehlikeli hale geldi. Bu arada yağmurla birlikte esen rüzgar birçok yerde ağaçların ve elektrik direklerinin devrilmesine neden oldu.

Yol tamamen kapandı

Dün yağan etkili yağmurlar sonrasında Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi ile Girne Kapısı arasındaki bölge adeta göle döndü. Biriken sular nedeniyle birçok araç bu bölgede bulunan akaryakıt istasyonuna sığınırken, bazı araçlar ise su içerisinde mahsur kaldı. Bu arada bu bölgede yağmura yakalanan birçok vatandaş ise dizlerine kadar gelen sudan kendilerini kurtarmaya çalıştı.

Dereboyundan dere aktı

Aşırı yağışlardan en çok etkilenen bir diğer bölge ise Dereboyu Caddesi oldu. Yağmurla birlikte bu caddeden adeta dere aktı. Bölgede bulunan birçok vatandaş aşırı yağış nedeniyle bu bölgede bulunan mağazalara girerek yağışın dinmesini bekledi.

Sanayi bölgesinde hasar var

Geçmiş yıllardan beridir her yağmur yağdığında hasar meydana gelen Lefkoşa Sanayi Bölgesinde gelenek yine bozulmadı. Yağan yağmurlar ve yetersiz alt yapı yüzünden taşkın yaşanan bu bölgedeki 2 depoyu bastı. Su ile dolan depolarda büyük miktarda maddi hasar olduğu öğrenildi.

Evler sular altında

Dünkü yağışların ardından zarar gören bir diğer bölge ise Peyak arkasındaki Kızılbaş Belediye evleri oldu. Bu bölgede şiddetli yağışla birlikte oluşan seller evleri basarak maddi hasara sebebiyet verdi.

Belediyeden 50 metre uzaklıkta

Yağışlar nedeniyle su deryasına dönen bir diğer bölge ise Lefkoşa Belediye Binasının hemen yanı başı oldu. Lefkoşa Belediyesi ile Lefkoşa Polis Müdürlüğü arasında kalan bölge gölü andırdığı için burada araçlar zorlukla hareket edebildi.

Zarar büyük

Lefkoşa terminal alanında her pazar kurulan açık pazar, dün deyim yerindeyse yağmura teslim oldu. Pazar içerisinde oluşan sel, buradaki esnafa zor anlar yaşatırken büyük zarara da neden oldu. Burada esnafa ait birçok mal yağmur suyu ile birlikte sürüklenerek gitti.

Ağaçlar araçların üzerine devrildi

Bu arada dün bazı bölgelerde yağmurla birlikte şiddetini artıran rüzgar ağaç dallarının kırılmasına sebep oldu. Farklı bölgelerde birçok ağaç dalı park halindeki araçların üzerine devrildi. Yine Surlariçi bölgesine devrilen bir elektrik direği korku yarattı. Buradaki sorun itfaiye ve diğer ilgili birimlerin müdahalesi ile giderildi.

Uçaklar inemedi

Dün başlayan yağmur ve dolu Lefkoşa dışında Ercan Havalimanı’nda da işleri aksattı. Yağan dolu sonrasında pistteki kayganlık nedeniyle uçaklar havada tur atarak pistin temizlenmesini bekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.