1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA'DA 16 YAŞINDA BİR ÇOCUK...
LEFKOŞA'DA 16 YAŞINDA BİR ÇOCUK...

LEFKOŞA'DA 16 YAŞINDA BİR ÇOCUK...

Lefkoşa'da 16 yaşinda bir çocuk...

A+A-

Lefkoşa’da geçtiğimiz hafta ikametgahında arama yapılan, 16 yaşındaki erkek çocuğun evinde yaklaşık 2 gram sentetik uyuşturucu bulundu.
 
Emine UYSAL

16 yaşındaki çocuğa uyuşturucu temin ettiği iddia edilen zanlı Abdülkadir Bozoğlan da tutuklandı.

“Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu alma, verme, tasarruf” suçlamalarıyla üç gündür tutuklu bulunan zanlı C.H.T. ve Abdülkadir Bozoğlan dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu'nun huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına bulunan savcı yardımcısı Hasan Boşnak, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görev yapan polis çavuşu Erkan Karam’ı tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Karam, 7 Ocak 2016’da bir polis ekibi tarafından zanlı C.H.T’nin (E-16) evinde yapılan aramada tasarrufunda yaklaşık 2 gram sentetik cannabionid türü olduğuna inanılan uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını ve zanlının tutuklandığını belirtti.

Karam, zanlıdan yapılan soruşturmada söz konusu maddeyi 6 Ocak’ta Gönyeli’de zanlı Abdülkadir Bozoğlan’dan aldığını itiraf etmesi üzerine, Bozoğlan’ın da tutuklandığını söyledi.

Zanlı Abdülkadir Bozoğlan’ın gösterimiyle yaklaşık 3 gram sentetik cannabionid türü olduğuna inanılan uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını belirten Karam, Bozoğlan’ın Lefkoşa’da ismi tespit edilen bir kişiden 6 gram sentetik uyuşturucu aldığının belirlendiğini anlattı.

72 gram bonzai aldığını itiraf etti

Polis çavuşu Erkan Karam, zanlı Abdülkadir Bozoğlan’ın aranan bir kişiden Ekim ve Aralık 2015 tarihler arasında 24 paket, toplam 72 gram sentetik uyuşturucu aldığını, bir kısmını içip, bir kısmını bazı şahıslara verdiğinin tespit edildiğini belirtti.

Zanlıların polise yardımcı olduğunu söyleyen Karam, her ikisinin de kan ve idrar örneği verdiğini kaydetti.

Polis çavuşu Karam, zanlıların üç günlük tutukluluk sürelerinde söz konusu maddelerin konulduğu poşetlerin parmak izi analizi yapılması için ilgili birime gönderildiğini, zanlıların cep telefonu görüşme dökümleri için ilgili GSM şirketlerine yazı yazıldığını, ifadeler temin edildiğini mahkemeye aktardı.

Aranan bir şahıs ve kayıp olduğuna inanılan emareler olduğunu belirten Karam, zanlıların tahkikat amaçlı üç gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlıların avukatı Özlem Kocagöz Çağrı, tutukluluk talebine itiraz etmedi.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasını emretti.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.