1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. “LEFKOŞA’DA CİHAZ ARIZALI OLDUĞUNDA ACİL KOLONOSKOPİ HASTALARI GAZİMAĞUSA’YA GÖTÜRÜLÜYOR”
“LEFKOŞA’DA CİHAZ ARIZALI OLDUĞUNDA ACİL KOLONOSKOPİ HASTALARI GAZİMAĞUSA’YA GÖTÜRÜLÜYOR”

“LEFKOŞA’DA CİHAZ ARIZALI OLDUĞUNDA ACİL KOLONOSKOPİ HASTALARI GAZİMAĞUSA’YA GÖTÜRÜLÜYOR”

Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kolonoskop cihazının arızalı olmasından dolayı hastaların özele yönlendirilerek,

A+A-

“SATIN ALINAN VE 15 GÜNE KADAR HİZMET VERECEK OLAN YENİ KOLONOSKOP, DEVLET HASTANELERİNDEKİ 4. CİHAZ OLACAK”

“LEFKOŞA’DAKİ CİHAZLAR BİRKAÇ KEZ ARIZALANDI ANCAK HASTALARIN MAĞDUR EDİLMEMESİ İÇİN ÖNLEMLER ALINDI”

“ARIZALI CİHAZIN PARÇASI AVRUPA’DAN PAZARTESİ GELİYOR”

Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kolonoskop cihazının arızalı olmasından dolayı hastaların özele yönlendirilerek, kendi başlarının çaresine bakmak zorunda bırakıldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti ve acil kolonoskopi hastalarının ambulansla Lefkoşa’dan Gazimağusa Devlet Hastanesine götürülüp gerekli işlemlerin orada yapıldığını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu aracılığıyla yapılan açıklamada, zaman zaman cihazlarda arızalanmaların yaşandığını ancak, hastaların mağduriyet yaşamaması için gerekli düzenlemelerin anında yapıldığı belirtilerek,  gerekli önlemlerin alındığı ve kolonoskopi hastalarının “kaderlerine terk edilmediği” ifade edildi.

Ülkede şu an itibarıyla 2’si Lefkoşa, 1’i de Gazimağusa olmak üzere toplam 3 adet kolonoskop cihazının olduğu belirtilen Bakanlık açıklamasında, dördüncü kolonoskop cihazının da satın alındığı ve 15 güne kadar Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kurulacağı belirtildi.

“LEFKOŞA’DAKİ CİHAZLAR BİRKAÇ KEZ ARIZALANDI ANCAK HASTALARIN MAĞDUR EDİLMEMESİ İÇİN ÖNLEMLER ALINDI”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bulunan 2 kolonoskop cihazının son zamanlarda birkaç kez arızalandığı belirtilen açıklamada şunlar aktarıldı:

“Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde bulunan 2 Kolonoskop cihazı son aylarda birkaç kez arızalanmıştır. Ancak hastaların mağdur olmaması için gerekli önlemler alınmıştır.

Lefkoşa’daki acil durumdaki kolonoskopi hastaları için ya Gazimağusa Devlet Hastanesi’ndeki Kolonoskop cihazı Lefkoşa’ya getiriliyor, ya da hastalar Gazimağusa Devlet Hastanesine ambulansla götürülüyor. Hastaların mağduriyet yaşamaması için gerekli düzenlemeler yapılıyor.”

Açıklamada acil durumda olmayıp beklemek istemeyen veya Lefkoşa’daki kolonoskop cihazına ulaşamayacak mesafede olan vakaların da Gazimağusa Devlet Hastanesine yönlendirildiği kaydedildi.

“ARIZALI CİHAZIN PARÇASI AVRUPA’DAN PAZARTESİ GELİYOR”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde şu an itibarıyla arızalı olan kolonoskop cihazı için 26 gündür Avrupa’dan parça gelmesinin beklendiği belirtilen açıklamada, söz konusu parçanın önümüzdeki Pazartesi günü hastaneye ulaşacağı ve tamiratın gerçekleştirileceği de kaydedildi.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki diğer kolonoskop cihazının bir buçuk ay önce arızalanıp tamir edildiği belirtilen açıklamada  şöyle denildi:

“Hastanedeki ikinci cihaz kısa sürede tamir edilmesine rağmen,  yüzde yüz tamir olamadığı için yüksek bir performans sergileyemiyor. Söz konusu cihazla 50 cm’nin üzerindeki kısımlar görülemiyor. Bu noktada bir sıkıntı var ve randevularda birikmeler olabiliyor. Ancak acil durumdaki hastaların mağduriyet yaşamaması için onları Gazimağusa Devlet Hastanesine sevk ediyoruz. Haberde iddia edildiği gibi hastaların kendi başlarının çarelerine bakıldığı doğru değildir. Hastalar asla kaderlerine terk edilmedi.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.