1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA'DA MARKETTEN ALDIĞI ETİ EVDE AÇTI VE...
LEFKOŞA'DA MARKETTEN ALDIĞI ETİ EVDE AÇTI VE...

LEFKOŞA'DA MARKETTEN ALDIĞI ETİ EVDE AÇTI VE...

LEFKOŞA'DA MARKETTEN ALDIĞI ETİ EVDE AÇTI VE...

A+A-

KKTC’de yaşanan denetim eksikliği nedeniyle Güney Kıbrıs’tan kaçak olarak getirilen hastalıklı et ve sakatatın yanı sıra marketlerde satılan ciğerlerin hastalıklı olması halkın sağlığını ciddi şekilde risk altına sokuyor.

KKTC’nin sınırlarında yeterli oranda denetim yapılmadığı için sofralarımızda yer alan ne idiğü belli olmayan et ve ciğer insan sağlığını ciddi risk altına sokuyor.

Geçtiğimiz günlerde bir vatandaş tarafından satın alınan ve daha sonra kızartılırken içerisinden leblebi ve nohut büyüklüğünde topaklar çıkan ciğerden sonra bu kez hastalıklı ciğer satılması vatandaşın tepki göstertmesine neden oldu.

cger.jpg

CİĞERİN PİS BİR KOKUSU VARDU VE ZEHİRLİYDİ

Lefkoşa’da sakin Menteş Büsrev yapmış olduğu açıklamada Belça Süpermarket’ten evde pişirmek için ciğer aldım. Aldığım ciğeri eve getirip pişirmek için naylonunu açtığım zaman pis bir kokusu olduğunu gördüm. Kontrol ettiğim zaman bazı yerlerinin zehirlenmeye yüz tuttuğunu ve kısmen de yeşillendiğini gözlemledim dedi.

DENETİM YOK VE HASTALIKLI CİĞERLER HALKA SATILIYOR

Menteş Büsrev açıklamasına devamla geçen gün ciğer ile ilgili bir haber vardı gazetelerde. Bir vatandaş o ciğeri kasaptan aldığını söylüyordu. Ben ise bu ciğeri marketten aldım. Ciğer zehirliydi. Bu nasıl bir denetimsizliktir ki hastalıklı ciğerleri halka satıyorlar. Denetim ve kontrol yok.  İnsan sağlığını düşünen kimse kalmadı. Bu ülke nereye gidiyor ifadesinde bulundu.

KıbrısSözcü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum