1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. LEFKOŞA’DA MEHTER YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI, KERMES AÇILDI
LEFKOŞA’DA MEHTER YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI, KERMES AÇILDI

LEFKOŞA’DA MEHTER YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI, KERMES AÇILDI

Din İşleri Başkanlığı, kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde Lefkoşa’da Mehteran Yürüyüşü ile Kermes yapıldı.

A+A-

Din İşleri Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Lefkoşa Kuğulu Park’ta düzenlenen Kermes bugün saat 21.00’a kadar ziyarete açık olacak

Açıklamada Mehteran Takımı’nın Sarayönü’nden Kuğulu Park’a kadar marşlar eşliğinde yürüdüğü ifade edilerek, Mehteran Takımı’nın Atatürk Anıtı önünde gösterisi yaptığı belirtildi.

Yazılı açıklamada, “Hz. Muhammed’in sakal-ı şerif’i her sene olduğu gibi ziyaretçilerden büyük ilgi gördü” ifadesi kullanıldı.

Bir toplantıya katılmak üzere dün Mısır’a giden Din İşleri Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay’ın katılamadığı Kermes’in açılış konuşması Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Durmuş tarafından yapıldı.

Durmuş açılış konuşmasında, Kutlu Doğum Haftası’nın çeşitli ülkelerde farklı etkinliklerle kutlandığını, değişik ülkelerde kutlanan bu etkinliklerin ortak noktasının içeriğinin insanlık yararı olduğuna işaret etti.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin hayırlara vesile olması dileğinde bulunan Ahmet Durmuş, haftanın Pazar akşama kadar devam edeceğini kaydetti.

Açıklamada, Kuğulu Park’taki Kermes’te dini yayınların satışı yanında, ev böreği-çöreği gibi  çeşitli yiyeceklerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu ifade edildi

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.