1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA'DA PARK KAVGASI KÜÇÜK KIZI HASTANELİK ETTİ!
LEFKOŞA'DA PARK KAVGASI KÜÇÜK KIZI HASTANELİK ETTİ!

LEFKOŞA'DA PARK KAVGASI KÜÇÜK KIZI HASTANELİK ETTİ!

LEFKOŞA'DA PARK KAVGASI KÜÇÜK KIZI HASTANELİK ETTİ!

A+A-

“EVİMDE MİLLETVEKİLİ VAR”: Lefkoşa’da Çağlayan bölgesinde ikamet eden Başarır ve Ulaş aileleri park yeri sorunu nedeniyle birbirine girdi. “Evimde milletvekili misafir var niye korna basıyorsun” diye başlayan ağız dalaşı, saç baş yolunmaya dönüştü

“KIZIMI SAÇINDAN SÜRÜKLEDİ”: Korna çaldıkları gerekçesiyle komşuları Başarır ailesinin hışmına uğradıklarını öne süren Perihan Ulaş, 9 yaşındaki kızının Emine Başarır tarafından saçından yerlerde sürüklendiğini öne sürdü. Ulaş, “Kızım hastanelik oldu. Şekeri 480’e çıktı. Polis ‘darp yok’ diyerek şikayetimizi kabul etmedi” dedi

Devrim DEMİR
Lefkoşa Çağlayan bölgesinde önceki gece ağız tartışması kavgaya dönüştü. İki aile arasında park yeri yüzünden ağız tartışması ile başlayan kavgaya iki ailenin bireyleri de katılınca şeker hastası olan 9 yaşındaki minik B.U. yaşadığı korku ve komşusunun hırpalaması sonucu hastanelik oldu. Ulaş ailesi aynı gece polis çağırdıklarını ancak polisin hiçbir şekilde kendilerine yardımcı olmadığını iddia ederek, Polis Genel Müdürlüğü’ne giderek o gece görevli polis hakkında şikayetçi olacaklarını söyledi.

“Çocuklarımla saldırıya uğradık”

Havadis’e konuşan 9 yaşındaki B.U.’nun annesi Perihan Ulaş, kızının şeker hastası olduğunu ve önceki akşam 40 yaşındaki Emine Başarır tarafından hırpalanarak hastanelik olduğunu söyledi. Perihan Ulaş, yaşanan olayın ardından küçük kızının şekerinin 480’e çıkarak Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ve dün sabah taburcu olduklarını anlattı. Anne Perihan Ulaş, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Mahallemizde evlerimiz yolun kenarına yakın mesafede olduğu için evimizin karşısındaki boş araziyi park yeri olarak kullanıyoruz. Eşim ve çocuklarımla önceki gece saat 22.00 sıralarında eve geldik ve park yeri olarak kullandığımız arsanın önünü bir araç kapattığı için park edemedik. Eşim arabayı evimizin önüne park etti. Daha sonra ailece aynı mahallede oturduğumuz ve rahatsız olan bir arkadaşımın ziyaretine gittik.

Yan komşum İbrahim Başarır evlerinde milletvekili Zorlu Töre’nin olduğunu söyleyerek neden korna çalarak rahatsızlık verdiğimizi söyleyerek laf attı. Bende karşılık verince bana hakaret etti. Kızı Özge Başarır karnıma tekme atarak üzerimize çay fincanı fırlattı. Eşim araya girdi 4 aylık kızımı ve 9 yaşındaki kızımı o kargaşadan uzaklaştırmaya çalışırken evde kaç insan varsa hepsi saldırdı.”

“Şeker hastası kızımı dövdüler”  

Çıkan kargaşada çocuklarını korumaya çalışan Perihan-Mustafa çiftinin iddiasına göre, Başarır ailesi daha da ileriye giderek 9 yaşındaki şeker hastası küçük çocuğu dövdü. Ağız dalaşı yüzünden çıkan kavgada karnına darbe alan anne Perihan Ulaş, yaşananları şu ifadelerle anlattı: “Kavga sırasında 9 yaşındaki kızım kardeşini araba ile uzaklaştırmaya çalışırken, 40 yaşlarında olan Emine Başarır kızımı saçlarından tutup sürükleyerek üzerime attı. Kızım şeker hastası ve yaşadıklarından dolayı şekeri fırladı. Fenalaşınca hastaneye kaldırdık. Tahlil yapıldı şekeri 480 çıktı. Doktora gittiğimiz zaman yapılan kontrollerde felç geçirme riski olduğunu öğrendik.”

“Polis ifade bile almadı”

“Olayın ardından eve polis çağırdık ancak haklıyken haksız duruma düştük ve polis bizden ifade bile almadı. Bizi alıp hastaneye götüreceklerine, bize saldıran insanları doktor kontrolü için hastaneye götürdüler.”

“Polis şikayetçi olmamızı engelledi”

Perihan Ulaş olay yerine giden Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube ekiplerinin “darp” olayı olmadığı için ifade alınmadıklarını söylediklerini anlattı. Ulaş, “Polis olay gecesi evimize geldi ve bu olaya karşı şikayetçi olamayacağımızı söyledi. Gerekçe sorduğumuz zaman ise darp olmadığı ve sadece kavga olduğu için müdahale edilemeyeceğini söyledi. ‘Çocuğum saçlarından sürüklendi’ dedim kızımı alıp iki kez kimin yaptığını sordular. Biz ısrarla şikayetçi olacağımızı söyledik bizi hücreye atmakla, çocuklarımızı da sosyal hizmetlere vereceklerini söyleyerek tehdit ettiler” dedi.

“Bu işin peşini bırakmayacağım” 

Polisten şikayetçi olacağını ve bu işin peşini bırakmayacağını söyleyen Perihan Ulaş, gerekli yetkili kişilerle iletişime geçerek elindeki tüm imkanları değerlendireceğini kaydetti. Ulaş, “Polis bu olayı araya bir Milletvekili girdiği için kapatmış olabilir. Günlük en küçük olayı bile mahkeme koridorlarına taşırken söz konusu iki küçük çocuğun hayatı tehlikeye girdi ve hiç bir şey yapmadılar. Üstelik bizi hücreye atmakla tehdit ettiler. Bu işi ne ben ne de eşim bırakmayacak gerekirse Pervin Gürler’den randevu alıp tüm şikayetimi ona anlatacağım” dedi.

Havadis

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.