1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LEFKOŞA'DA ŞENLİK VAR
LEFKOŞA'DA ŞENLİK VAR

LEFKOŞA'DA ŞENLİK VAR

Şenlik başladı;

A+A-

Avcılık Federasyonu’nun düzenlediği 1. Av-Doğa-Kültür Şenliği başladı.

Lefkoşa Atatürk Spor Kompleksi Antrenman Sahası’nda yer alan ve 2 gün devam edecek şenliğin açılışına Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da katıldı.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin de katıldığı etkinliğin açılışı öncesinde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi birer konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yetiştirilen hayvanlara doğaya alışmaları için zaman tanınması gerektiğini belirterek, doğaya bırakılma uygulamasının daha erkene alınması ve hayvanlara adapte süreci sağlanmasının daha doğru olacağına inandığını söyledi

İlk kez yapılan etkinlik için federasyonu tebrik eden Eroğlu, “avcı çok av hayvan sınırlı, inşallah doğamız yabani hayvan bakımından daha da zenginleşir” dedi.

Eroğlu, “Biz hayvanların yaşamasını isteriz ama neticede avcı olduğunun da bilincindeyiz bu da dünyanın kanunu” diye konuşarak,  üzerlerine düşen görevin avlanırken aynı zamanda da yetiştirmek, üretmek olduğunu söyledi.

Yetiştiricilikte ve av zamanlarının belirlenmesinde de hükümetin ve federasyonun işbirliği içerisinde çalışması gerektiğine işaret eden Eroğlu, federasyona çalışmalarında başarılar diledi.

KARADERİ

Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi ise, Eroğlu’nun nasihatlerinde yer alan uygulamaları gerçekleştirmek için çalıştıklarını belirterek, doğaya bırakıldığı gün vurulan kekliğin avcılıkla bağdaşmayacağını kaydetti.

Bu ay doğaya 8 haftayı dolduran keklikleri bırakacaklarını ifade eden Karaderi, federasyonun keklik üretme alanında gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı.

Karaderi, bu yıl çok başarılı olacaklarına inandığını belirterek, üretimin de önceki yıllara göre fazlasıyla artırıldığını vurguladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.